Kutyaévek


A Kutyaévek, a Nobel-díjas Günter Grass 1963-ban írott regénye trilógiát alkot A bádogdob (1959) című regénnyel és a Macska és egér(1961) című elbeszéléssel. A “danzigi trilógia” e lezáró darabja közvetlenül kapcsolódik a Bádogdobban felvázolt epikus világhoz, annak néhány szereplője is feltűnik benne, ám a főszerep ezúttal a Macska és egér alakjaié. A Kutyaévek közvetlenül a háború után, az adenaueri korszakban játszódik, és alapkérdése az, hogy megőrizhető-e a német történelem folytonossága a háború embertelen tapasztalatai után, illetve, hogy beilleszthetők-e ezek a tapasztalatok a háborúban részes és az azt követő nemzedék életébe. Grass rendkívüli találékonysággal és humorral követi nyomon az emlékezet csalásait, s változatossá, izgalmassá teszi a történetet azzal is, hogy más-más főszereplőt tesz meg az egyes részek elbeszélőjévé. A Kutyaévek legerősebb színe a “danzigi kis világ” bemutatása, e világ parasztjait, kereskedőit, mennonitáit, hivatalnokait s a gyerekeket -Jennyt, a dundi balerinát, a madárijesztő-gyártó Amselt s persze a szerelmes levelek címzettjét, a kutyaházba költöző Ulla Pokriefkét- Grass egy kutyaéletrajz elbeszélésével köti a “nagy történelem” folyamatához.
Egy litván farkasanyától született Senta , a farkaskutya, akí a Matern család malmát őrizte, ettől született Harras, akit Walter Matern apja, a molnár eladott egy asztalosmesternek. Harras kölyke, a fekete Prinz volt az a farkaskutya, amelyet Danzig körzetvezetője Hitlernek ajándékozott, s amely a Führer mellett maradt Berlin elestéig. Prinz azonban kiszabadult a bunkerból, és kóborlásai után Walter Matern mellé szegődött, aki Plutónak nevezte el. Az utolsó gazda tehát e “pokol kutyájával” látogatja végig mindazokat a német városokat és falvakat, ahol egykori tettestársai építgetik a gazdasági csodát, hogy aztán hajdani barátjával meg a jelképpé váló kutyával együtt járja be a bányát, a madárijesztők hátborzongató birodalmát.A Könyv Magyarul!


Letöltések Kutyaévek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kutyaévek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  834
  Cover:
  BOUND
  Weight:
  750 gr
  ISBN:
  9789630770408
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2001
  Commodity code:
  2144568 / 1030572  TAGS:
  Online Kutyaévek ebook, könyvet Kutyaévek FB2, Download Kutyaévek PDF , Download Kutyaévek MOBI, Online Kutyaévek könyvet, ingyenes letöltések Kutyaévek IPhone, Online könyvet Kutyaévek PDF, ingyenes Kutyaévek DJVU, ingyenes letöltések Kutyaévek TXT, letöltések Kutyaévek RTF, Online Kutyaévek FB2 , e-könyvet Kutyaévek letöltések TXT, ingyenes Kutyaévek letöltések könyvet, e-könyvet Kutyaévek download MOBI, letöltések Kutyaévek IPad, olvas Kutyaévek MOBI, olvas Kutyaévek DOC, ingyenes Kutyaévek AWZ, Download e-könyvet Kutyaévek iPad , ingyenes Kutyaévek DJVU, Download Kutyaévek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kutyaévek DVD, olvas Kutyaévek TXT, Book Kutyaévek letöltések DJVU, Kutyaévek letöltések könyvet ingyenes, Kutyaévek letöltések könyvet pdf ingyenes, Kutyaévek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kutyaévek pdf ingyenes, Kutyaévek letöltések könyvet epub ingyenes, Kutyaévek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply