Külvárosi barangolás

Molnár Géza - Külvárosi barangolás

"Harminc éves vagyok. Éveim egyharmadát az öntudatlan, bár nem gondmentes gyermekkor vitte el, tizenhét évet különböző iskolák padjaiban töltöttem, öt évig fizikai munkásként dolgoztam, jelenleg pedig az eredményesség minden reménye nélkül egy ipari szakközépiskolában tanítok irodalmat és történelmet.
Tizennyolc éves korom óta jelennek meg írásaim. Kamaszverseimmel az Első ének című antológiában szerepeltem. Azóta egy kötetnyi versem jelent meg különböző lapokban, folyóiratokban. Nazim Hikmet verseit fordítottam az Én egy ember című kötetben.
Korunkban a műfaji keretek lazulni látszanak.
E könyv szereplőinek némelyikével tíz évvel ezelőtt ismerkedtem meg. A velük töltött napok, a közös munka, a beszélgetések során fogalmazódott meg bennem az elhatározás: szólni kell róluk. Ehhez a legoptimálisabb műfajnak a szociográfia bizonyult. Ezúton is elnézést kérek a műfaj elkötelezetteitől a kontárkodásért.
Ennyit a hátrahagyott évekről. Az előttem levőkről sejtelmem sincs."
Kiválva, elvegyülve ez a címe a könyv egyik fejezetének, de jól jellemzi ez egész írást. Az egyetem elvégzése után, diplomával a kezében a szerző kivált az értelmiségi környezetből, és elvegyült a gyári munkások világában. Hamarosan kiemelték, betanított munkásból üzemi diszpécser lett újra kivált egy élettérből, és elvegyült egy másikban.
A könyv a hetvenes évek munkásainak életéről, nézeteiről, hangulatairól, problémáiról, terveiről tudósít. Az interjúkból és a szerző élményeiből plasztikusan kibontakozik egy gyár képe, egy-egy üzem világa, a munkáskollektívák viszonya egymáshoz, vezetőikhez és a termeléshez.
Halmos szociográfiát és nem szociológiai tanulmányt ír, nem vállalkozik a felmerülő kérdések átfogóbb elemzésére, a munkahelyi problémák közgazdasági, társadalomtudományi összegzésére. Saját tapasztalatait, a munkatársak vallomásait rögzíti a könyvben vállalva a szereplők örömeit és indulatait, átgondolt, kikristályosodott véleményüket éppúgy, mint nyersebb sőt nemegyszer ellentmondásos megfogalmazásaikat. Ugyanarra a kérdésre másként felelnek munkatársai és más oldalról közelíti meg egy tervfelelős, egy meós vagy az üzemvezető, másként látta a szerző a munkapad mellett és üzemi diszpécserként.A Könyv Magyarul!


Letöltések Külvárosi barangolás ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Külvárosi barangolás ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  15.5 x 23 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  267
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  ISBN:
  9631501590
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1974
  Árukód:


  TAGS:
  Online Külvárosi barangolás ebook, könyvet Külvárosi barangolás FB2, Download Külvárosi barangolás PDF , Download Külvárosi barangolás MOBI, Online Külvárosi barangolás könyvet, ingyenes letöltések Külvárosi barangolás IPhone, Online könyvet Külvárosi barangolás PDF, ingyenes Külvárosi barangolás DJVU, ingyenes letöltések Külvárosi barangolás TXT, letöltések Külvárosi barangolás RTF, Online Külvárosi barangolás FB2 , e-könyvet Külvárosi barangolás letöltések TXT, ingyenes Külvárosi barangolás letöltések könyvet, e-könyvet Külvárosi barangolás download MOBI, letöltések Külvárosi barangolás IPad, olvas Külvárosi barangolás MOBI, olvas Külvárosi barangolás DOC, ingyenes Külvárosi barangolás AWZ, Download e-könyvet Külvárosi barangolás iPad , ingyenes Külvárosi barangolás DJVU, Download Külvárosi barangolás e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Külvárosi barangolás DVD, olvas Külvárosi barangolás TXT, Book Külvárosi barangolás letöltések DJVU, Külvárosi barangolás letöltések könyvet ingyenes, Külvárosi barangolás letöltések könyvet pdf ingyenes, Külvárosi barangolás pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Külvárosi barangolás pdf ingyenes, Külvárosi barangolás letöltések könyvet epub ingyenes, Külvárosi barangolás ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply