Kukoricaisten gyermekei

Járainé Komlódi Magda - Kukoricaisten gyermekei

"Régóta vágytam Mexikóba. Mindig érdekelt sokoldalúsága, a hihetetlen nagy ellentétek és a soha nem látott egzotikumok.
Milyen lehet az az ország, ahol havasok magasságában, trópusi dzsungelek sűrűjében, napégette kaktusz-sivatagokban és óceánba nyúló iszapos mangrovékban járhatok, érdekelt az a táj, ahonnan a klasszikus örökléstani kísérletek révén világhírűvé vált virág, a csodatölcsér származott. Vonzott, hogy itt van a Föld legnagyobb belső területű piramisa, egyik legöregebb fája, a mezo-amerikai indián kultúránk legtöbb halott emléke és élő hagyománya. Kíváncsi voltam arra a népre, amelynek ősei először kosárlabdáztak, először ízlelték a csokoládét, először illatosítottak vaníliával és először hódoltak a dohányzás és a rágógumizás szenvedélyének. Érdekelt az az ország, ahol Földünk harmadik legfontosabb gabonája, a kukorica született, ahonnan annyi szép virágunk és fontos haszonnövényünk származott, s ahonnan a radírgumi és a kaktusz világhódító útjára indult.
Szerettem volna megismerni annak a népnek az utódait, akiknek természetismerete, növényszeretete, virágkultúrája ősibb és gazdagabb volt az európainál, s akiknek földje még ma is kincseket őriz: az ősi kultúrák még fel nem tárt becses értékeit és modern világunk fekete aranyát, az olajat. Érdekelt, hogyan élnek ma azok az emberek, akiknek ősei ezrével áldozták fel isteneiknek embertársaikat, akik képesek voltak isteneik kedvéért önként is kútba, tűzbe ugrani, s akik oly tüzes hévvel s annyiszor harcoltak később szabadságukért, függetlenségükért. Botanikus vagyok. Szeretem a természetet, és érdekelnek az ember kulturális alkotásai. Könyvem nem útikalauz és nem természettudományi leírás. Csak azt mondom el benne, amit Mexikóban átéltem és amit érdeklődésemnek megfelelően láttam. "A Könyv Magyarul!


Letöltések Kukoricaisten gyermekei ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kukoricaisten gyermekei ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  14 x 20 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  342
  Cover:
  HARDCOVER,
  ISBN:
  9632813529
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1984
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Kukoricaisten gyermekei ebook, könyvet Kukoricaisten gyermekei FB2, Download Kukoricaisten gyermekei PDF , Download Kukoricaisten gyermekei MOBI, Online Kukoricaisten gyermekei könyvet, ingyenes letöltések Kukoricaisten gyermekei IPhone, Online könyvet Kukoricaisten gyermekei PDF, ingyenes Kukoricaisten gyermekei DJVU, ingyenes letöltések Kukoricaisten gyermekei TXT, letöltések Kukoricaisten gyermekei RTF, Online Kukoricaisten gyermekei FB2 , e-könyvet Kukoricaisten gyermekei letöltések TXT, ingyenes Kukoricaisten gyermekei letöltések könyvet, e-könyvet Kukoricaisten gyermekei download MOBI, letöltések Kukoricaisten gyermekei IPad, olvas Kukoricaisten gyermekei MOBI, olvas Kukoricaisten gyermekei DOC, ingyenes Kukoricaisten gyermekei AWZ, Download e-könyvet Kukoricaisten gyermekei iPad , ingyenes Kukoricaisten gyermekei DJVU, Download Kukoricaisten gyermekei e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kukoricaisten gyermekei DVD, olvas Kukoricaisten gyermekei TXT, Book Kukoricaisten gyermekei letöltések DJVU, Kukoricaisten gyermekei letöltések könyvet ingyenes, Kukoricaisten gyermekei letöltések könyvet pdf ingyenes, Kukoricaisten gyermekei pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kukoricaisten gyermekei pdf ingyenes, Kukoricaisten gyermekei letöltések könyvet epub ingyenes, Kukoricaisten gyermekei ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply