Krisztus az ortodox teológiában


Jean Meyendorff nemcsak a XX. század egyik legjelentősebb ortodox teológiai gondolkodója, de általánosságban is a század egyik kiemelkedő egyháztörténésze és bizánci tudósa volt, aki teológiai témáit mindig történeti összefüggésben vizsgálta. Ez a mű is dinamikusan, megfogalmazódásának történeti kereteiben tárgyalja az ortodox krisztológiai gondolkodást a Kr. u. 451-ben tartott Kalkédóni Zsinattól az ortodox teológia végső kikristályosodásának idejéig, vagyis a XIV. századi konstantinápolyi, úgynevezett hészükhaszta zsinatokig. Ekként ez a monográfia, amely először 1969-ben jelent meg franciául és angolul, nemcsak az ortodox krisztológiai hagyománynak máig egyetlen átfogó kifejtése – legalábbis nyugati nyelven és nyugati közönség számára -, de egyedülálló az egész modern teológiatörténeti irodalomban. Meyendorff itt kora filológiai és történeti kutatásaira támaszkodva érvel a Krisztus személyére vonatkozó ortodox teológiai hagyománynak a dinamikus történeti fejlődésben megmutatkozó szerves egysége mellett, szembeszállva a nyugati teológiatörténészek körében általános, a hagyományos krisztológiai tanítást radikálisan kétség bevonó állásponttal.



A Könyv Magyarul!


Letöltések Krisztus az ortodox teológiában ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:



Letöltések Krisztus az ortodox teológiában ingyenes könyv:

MIRROR-2




Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  364
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  424 gr
  ISBN:
  9789633893302
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2003
  Commodity code:
  2081753 / 1123157
  Series:


  TAGS:
  Online Krisztus az ortodox teológiában ebook, könyvet Krisztus az ortodox teológiában FB2, Download Krisztus az ortodox teológiában PDF , Download Krisztus az ortodox teológiában MOBI, Online Krisztus az ortodox teológiában könyvet, ingyenes letöltések Krisztus az ortodox teológiában IPhone, Online könyvet Krisztus az ortodox teológiában PDF, ingyenes Krisztus az ortodox teológiában DJVU, ingyenes letöltések Krisztus az ortodox teológiában TXT, letöltések Krisztus az ortodox teológiában RTF, Online Krisztus az ortodox teológiában FB2 , e-könyvet Krisztus az ortodox teológiában letöltések TXT, ingyenes Krisztus az ortodox teológiában letöltések könyvet, e-könyvet Krisztus az ortodox teológiában download MOBI, letöltések Krisztus az ortodox teológiában IPad, olvas Krisztus az ortodox teológiában MOBI, olvas Krisztus az ortodox teológiában DOC, ingyenes Krisztus az ortodox teológiában AWZ, Download e-könyvet Krisztus az ortodox teológiában iPad , ingyenes Krisztus az ortodox teológiában DJVU, Download Krisztus az ortodox teológiában e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Krisztus az ortodox teológiában DVD, olvas Krisztus az ortodox teológiában TXT, Book Krisztus az ortodox teológiában letöltések DJVU, Krisztus az ortodox teológiában letöltések könyvet ingyenes, Krisztus az ortodox teológiában letöltések könyvet pdf ingyenes, Krisztus az ortodox teológiában pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Krisztus az ortodox teológiában pdf ingyenes, Krisztus az ortodox teológiában letöltések könyvet epub ingyenes, Krisztus az ortodox teológiában ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply