Köztünk vagy

Darvasi Ferenc - Köztünk vagy

Darvasi Ferenc hiánypótló beszélgetései Mándyt élete lehető legtöbb korszakában, helyszínén és fordulópontján mutatják be. Az interjúk készítője megkereste az író családtagjait, beszélgetett a Különlegességi cukrászda pincérnőjével, valamint az alsó szomszédokkal az Aulich utcából. Eljutott Mándy 50-es évekbeli szerelméhez, és ugyanebből a nehéz időszakból egy festő jó baráthoz. Interjúi a szakmai kapcsolatokra is kiterjednek: írókra, költőkre, irodalomtörténészekre, fordítójára, szerkesztőjére. Emellett olyanokat is megkeresett, akik életkoruk miatt személyesen nem találkozhattak Mándyval, de műveiken, gondolkodásukon erősen érezhető a hatása.

A Köztünk vagy az életpálya kiemelt vagy éppen feledésbe merült, de fontos eseményeire koncentrál a hányattatott gyerekkortól, a zavaros családi viszonyoktól kezdve a betiltás évein át a házasságig és az írói beteljesülésig. Ami a könyvből összeáll, az több mint egyetlen portré: a beszélgetések erős korrajzot alkotnak, többek közt az újholdasok arcképét is megfestve a főalak mellett. A könyvet tovább színesíti Mándy hét levele, melyek most látnak első ízben napvilágot. A beszélgetéseket és leveleket gazdag fotóanyag egészíti ki a fényképek egy része szintén most jelenik meg először.

MÁNDY IVÁN (1918-1995): minden idők egyik legnagyobb magyar novellistája, vérbeli pesti író. Nála jelent meg először vissza-visszatérő elemként a futball és a mozi, amikor azok még nem voltak szalonképes témák. Senki nem írt előtte olyan személyes hangon és közelségből a saját szüleiről, mint ő. Filmbeli vágásokhoz hasonlatos, gyors váltásai és kifinomult párbeszédtechnikája is radikálisan újnak számított a magyar prózában. Legnépszerűbb könyvei: A bútorok, A pálya szélén, Előadók, társszerzők, Fabulya feleségei, Magukra maradtak, Mi az, öreg?, Régi idők mozija. Legjobb novellái: Ciklon, Diákszerelem, Egyérintő, Egyszerű tag, Fagylaltosok, Kulikabát, Női öltöző, Saki.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Köztünk vagy ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Köztünk vagy ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  300
  Cover:
  SOFT BOARD
  Weight:
  320 gr
  ISBN:
  9789631363210
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2638418 / 1149882  TAGS:
  Online Köztünk vagy ebook, könyvet Köztünk vagy FB2, Download Köztünk vagy PDF , Download Köztünk vagy MOBI, Online Köztünk vagy könyvet, ingyenes letöltések Köztünk vagy IPhone, Online könyvet Köztünk vagy PDF, ingyenes Köztünk vagy DJVU, ingyenes letöltések Köztünk vagy TXT, letöltések Köztünk vagy RTF, Online Köztünk vagy FB2 , e-könyvet Köztünk vagy letöltések TXT, ingyenes Köztünk vagy letöltések könyvet, e-könyvet Köztünk vagy download MOBI, letöltések Köztünk vagy IPad, olvas Köztünk vagy MOBI, olvas Köztünk vagy DOC, ingyenes Köztünk vagy AWZ, Download e-könyvet Köztünk vagy iPad , ingyenes Köztünk vagy DJVU, Download Köztünk vagy e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Köztünk vagy DVD, olvas Köztünk vagy TXT, Book Köztünk vagy letöltések DJVU, Köztünk vagy letöltések könyvet ingyenes, Köztünk vagy letöltések könyvet pdf ingyenes, Köztünk vagy pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Köztünk vagy pdf ingyenes, Köztünk vagy letöltések könyvet epub ingyenes, Köztünk vagy ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply