Közép-Dunántúl


A Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központjának sorozata a Kárpát-medence régióinak évezred eleji helyzetét, térbeli folyamatait elemzi. Az európai uniós tagság távlatos eredménye a Kárpát-medence évszázadok során formálódott integrációs kapcsolatainak modern formában történő újjászerveződése lehet. A térség geopolitikai helyzete, az integrációra való érettség változatos formái miatt természetesen a kívánatos állapot elérése hosszú évtizedekre ad feladatokat politikusnak, kutatónak, gazdasági szakembernek egyaránt. A sorozat ehhez a szoros szellemi együttműködéshez kíván segítséget nyújtani.
A Közép-Dunántúl Magyarország legkisebb területű fejlesztési régiója, lakónépessége 1,1 millió fő. S bár a népességszám az országos tendenciákkal egyezően csökken, a csökkenés mértéke az országosnál jóval alacsonyabb. Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megye sorsát, múltját és mai viszonyait, de a jövőjét is keretbe foglalja az a folyamat, amely a magyar területfejlesztési és tervezési régiók kialakításához vezetett. A régió gazdasága erős, a megtermelt bruttó hazai termék egytizede itt jön létre. A régió gazdasági szerkezetében az ipar van túlsúlyban, az ipar a legtöbb munkaerőt foglalkoztató ágazat. A sikeres átalakulás fő tényezőiként a globális gazdaság, a külföldi tőkebefektetések hatásait, az ipar dinamikus fejlődését kell említeni. A régióba érkező külföldi működő tőke egyértelműen hozzájárult a gazdasági szerkezet modernizációjához, a külföldi piacokhoz való kapcsolódáshoz, a régió nemzetközi integrációjához is.
Sorozatszerkesztő Horváth Gyula, az MTA doktora, az MTA Regionális Kutatások Központjának Széchenyi-díjas igazgatója, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának egyetemi tanára, az Academia Europaea tagja. A kötetet Szirmai Viktória, az MTA doktora, az MTA Regionális Kutatások Központjának Széchenyi-díjas tudományos tanácsadója, a Kodolányi János Főiskola egyetemi tanára szerkesztette.A Könyv Magyarul!


Letöltések Közép-Dunántúl ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Közép-Dunántúl ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  508
  Borító:
  KARTONÁLT, CÉRNAFŰZÖTT
  Súly:
  964 gr
  ISBN:
  9789639899315
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2010
  Árukód:
  2224598 / 1120186
  Sorozat:


  TAGS:
  Online Közép-Dunántúl ebook, könyvet Közép-Dunántúl FB2, Download Közép-Dunántúl PDF , Download Közép-Dunántúl MOBI, Online Közép-Dunántúl könyvet, ingyenes letöltések Közép-Dunántúl IPhone, Online könyvet Közép-Dunántúl PDF, ingyenes Közép-Dunántúl DJVU, ingyenes letöltések Közép-Dunántúl TXT, letöltések Közép-Dunántúl RTF, Online Közép-Dunántúl FB2 , e-könyvet Közép-Dunántúl letöltések TXT, ingyenes Közép-Dunántúl letöltések könyvet, e-könyvet Közép-Dunántúl download MOBI, letöltések Közép-Dunántúl IPad, olvas Közép-Dunántúl MOBI, olvas Közép-Dunántúl DOC, ingyenes Közép-Dunántúl AWZ, Download e-könyvet Közép-Dunántúl iPad , ingyenes Közép-Dunántúl DJVU, Download Közép-Dunántúl e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Közép-Dunántúl DVD, olvas Közép-Dunántúl TXT, Book Közép-Dunántúl letöltések DJVU, Közép-Dunántúl letöltések könyvet ingyenes, Közép-Dunántúl letöltések könyvet pdf ingyenes, Közép-Dunántúl pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Közép-Dunántúl pdf ingyenes, Közép-Dunántúl letöltések könyvet epub ingyenes, Közép-Dunántúl ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply