Köszvény és más kristálybetegségek


A köszvényt hajdan a ,,királyok betegsége" megjelöléssel illették; a köszvényeseket szociális státusuk miatt sokan irigyelték. 1964-ben azonban már ezt írták róla: ,,…a demokrácia kiszélesedésével a köszvény már nemcsak a felső tízezer betegsége, hanem ma már mindenkit elérhet…".

A köszvény incidenciája az elmúlt évtizedekben jelentősen emelkedett; 1990 és 2010 között megduplázódott a civilizációs ártalmak (elhízás, purindús étkezés, alkoholfogyasztás stb.) elterjedésével, a diuretikumok használatával. Napjainkban a férfiak egyik leggyakoribb gyulladásos betegsége.

Miről szól a könyv?

Három kristálybetegségről: A szerzők a köszvény mellett két másik kristálybetegség-csoportot, a kalcium-pirofoszfát-dihidrát kristályarthropathiát és a bázikus kalcium-foszfát arthropathiát is tárgyalják, módszeresen áttekintve a definíció, az epidemiológia, az etiopatogenezis, a klinikai kép, a diagnózis, a differenciáldiagnózis, a kezelés, illetve a gondozás és monitorozás kérdésköreit.

Társbetegségekről: A könyv külön fejezetben mutatja be a népegészségügyi szempontból kiemelt jelentőséggel bíró társbetegségek – az atherosclerosis és a kardiovaszkuláris betegségek, a stroke, a perifériás artériás betegség, a hypertensio és a vesebetegség, a nem alkoholos májbetegség – és a köszvény kapcsolatát, illetve megvilágítja annak összefüggéseit egyéb rizikófaktorokkal (metabolikus szindróma).

A SpringMed Orvosi Szakkönyvek(R) sorozatának újabb kötetében számos ábra, táblázat, evidenciák kerülnek bemutatásra segítve az olvasót azon ismeretek megszerzésében, melyek segíthetnek az egyre nagyobb számban és egyre fiatalabb életkorban jelentkező betegség korai diagnosztizálásában, a kórlefolyás lassításában, a szövődmények megelőzésében és a betegségben szenvedők gondozásában.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Köszvény és más kristálybetegségek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Köszvény és más kristálybetegségek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  136
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  160 gr
  ISBN:
  9786155166495
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2468658 / 1105059  TAGS:
  Online Köszvény és más kristálybetegségek ebook, könyvet Köszvény és más kristálybetegségek FB2, Download Köszvény és más kristálybetegségek PDF , Download Köszvény és más kristálybetegségek MOBI, Online Köszvény és más kristálybetegségek könyvet, ingyenes letöltések Köszvény és más kristálybetegségek IPhone, Online könyvet Köszvény és más kristálybetegségek PDF, ingyenes Köszvény és más kristálybetegségek DJVU, ingyenes letöltések Köszvény és más kristálybetegségek TXT, letöltések Köszvény és más kristálybetegségek RTF, Online Köszvény és más kristálybetegségek FB2 , e-könyvet Köszvény és más kristálybetegségek letöltések TXT, ingyenes Köszvény és más kristálybetegségek letöltések könyvet, e-könyvet Köszvény és más kristálybetegségek download MOBI, letöltések Köszvény és más kristálybetegségek IPad, olvas Köszvény és más kristálybetegségek MOBI, olvas Köszvény és más kristálybetegségek DOC, ingyenes Köszvény és más kristálybetegségek AWZ, Download e-könyvet Köszvény és más kristálybetegségek iPad , ingyenes Köszvény és más kristálybetegségek DJVU, Download Köszvény és más kristálybetegségek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Köszvény és más kristálybetegségek DVD, olvas Köszvény és más kristálybetegségek TXT, Book Köszvény és más kristálybetegségek letöltések DJVU, Köszvény és más kristálybetegségek letöltések könyvet ingyenes, Köszvény és más kristálybetegségek letöltések könyvet pdf ingyenes, Köszvény és más kristálybetegségek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Köszvény és más kristálybetegségek pdf ingyenes, Köszvény és más kristálybetegségek letöltések könyvet epub ingyenes, Köszvény és más kristálybetegségek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply