Kossuth és Görgey

Földi Pál - Kossuth és Görgey

"Az 1848-ban fellobbant dicsőséget, majd kínszenvedést osztó szabadságharc történetét, jól-rosszul sokan megírták. Ennek ellenére a téma sokáig érdekelte, és mindmáig foglalkoztatja a közvéleményt. Szenvedélyes viták folytak és folynak olykor a történelmi hitellel mit sem törődve.
A kor két kiemelkedő személyiségét Kossuth Lajost és Görgey Artúrt nem viszonyították az egész történéshez, inkább kiemelték, és kedvenc eszményeik vagy vérbő ellenszenvük sugalma szerint alakítgatták. Így aztán eljutottunk a tündöklő hérosz és a sátáni bűnbak legendájához, megfeledkezve a felelősség igazságos megosztásáról. A másik mulasztás az előbbi édes gyermeke: a hősben és bűnbakban egyaránt nem látták meg az embert, a humánum természetes fényeit és árnyait.
Könyvünk nem a szabadságharc történetét írja le, csupán felvillantja a két kiemelkedő képességekkel megáldott férfiú, Kossuth és Görgey egymással vívott küzdelmét, és azt, hogy ez milyen tragédiával volt szabadságharcunkra. Szerző nem kívánja elvitatni Kossuth történelmi nagyságát, csak éppen azt a fekete legendát igyekszik eloszlatni, amelyet korábban és ma is oly makacsul szőttek Görgey alakja köré.
Az 1848-49-es helyzet kezd drámai módon napjainkhoz hasonlítani. Épp itt az ideje, hogy az e könyvben írottak tanulságain elgondolkodjunk."A Könyv Magyarul!


Letöltések Kossuth és Görgey ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kossuth és Görgey ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  144
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  122 gr
  ISBN:
  9786155476945
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2613977 / 1146529  TAGS:
  Online Kossuth és Görgey ebook, könyvet Kossuth és Görgey FB2, Download Kossuth és Görgey PDF , Download Kossuth és Görgey MOBI, Online Kossuth és Görgey könyvet, ingyenes letöltések Kossuth és Görgey IPhone, Online könyvet Kossuth és Görgey PDF, ingyenes Kossuth és Görgey DJVU, ingyenes letöltések Kossuth és Görgey TXT, letöltések Kossuth és Görgey RTF, Online Kossuth és Görgey FB2 , e-könyvet Kossuth és Görgey letöltések TXT, ingyenes Kossuth és Görgey letöltések könyvet, e-könyvet Kossuth és Görgey download MOBI, letöltések Kossuth és Görgey IPad, olvas Kossuth és Görgey MOBI, olvas Kossuth és Görgey DOC, ingyenes Kossuth és Görgey AWZ, Download e-könyvet Kossuth és Görgey iPad , ingyenes Kossuth és Görgey DJVU, Download Kossuth és Görgey e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kossuth és Görgey DVD, olvas Kossuth és Görgey TXT, Book Kossuth és Görgey letöltések DJVU, Kossuth és Görgey letöltések könyvet ingyenes, Kossuth és Görgey letöltések könyvet pdf ingyenes, Kossuth és Görgey pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kossuth és Görgey pdf ingyenes, Kossuth és Görgey letöltések könyvet epub ingyenes, Kossuth és Görgey ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply