Korfordulón

Frenyó Zoltán - Korfordulón

Az ember minden korban a múlt és a jövő közötti átmenetben él, s ritkán adatik meg számára, hogy a jelent tartós élményként élje át. Az átmenet érzése azonban különösen jogos akkor, amikor történelme, civilizációja valóságos korszakváltáshoz érkezik. Az pedig kétségtelennek látszik, hogy az európai emberiség a maga újkorának, a modernitásnak a végéhez ért. A szerző ennek a felismerésnek a jegyében fűzte egybe az utóbbi években írt tanulmányait s adta e kötetnek a Korfordulón címet.

A kötet ebből a szempontból igyekszik időszerű fogalmi tisztázásokat végezni. Elemzi az ember és a természet viszonyának mibenlétét és nehézségeit. Feltárja az európai civilizáció összetevőit, meghatározza antik, keresztény és modern tényezőit, s megpróbál filozófiai választ adni a jelenkor válságának problémájára. A továbbiakban elemzéseket ad az európai szellem keresztény örökségéről. Hangsúlyosan rámutat arra, hogy az a létharc, amely korunkban zajlik, a fogalomharc terén tetten érhető.

Végül külön fejezetekben gondolkodói arcképeket találunk. A szerző itt olyan, a 20. században fogant életművekhez nyúlt, amelyek alkotói ennek az átmeneti kornak a meghaladását, egy maradandó szellemiség erősítését és egy alapvető kultúra elérését tűzték ki célul. A kötet a művelt olvasóközönség és az egyetemi és főiskolai ifjúság érdeklődésére egyaránt számot tarthat.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Korfordulón ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Korfordulón ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  266
  Cover:
  IN HARDCOVER
  Weight:
  570 gr
  ISBN:
  9789634160151
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2659097 / 1153922  TAGS:
  Online Korfordulón ebook, könyvet Korfordulón FB2, Download Korfordulón PDF , Download Korfordulón MOBI, Online Korfordulón könyvet, ingyenes letöltések Korfordulón IPhone, Online könyvet Korfordulón PDF, ingyenes Korfordulón DJVU, ingyenes letöltések Korfordulón TXT, letöltések Korfordulón RTF, Online Korfordulón FB2 , e-könyvet Korfordulón letöltések TXT, ingyenes Korfordulón letöltések könyvet, e-könyvet Korfordulón download MOBI, letöltések Korfordulón IPad, olvas Korfordulón MOBI, olvas Korfordulón DOC, ingyenes Korfordulón AWZ, Download e-könyvet Korfordulón iPad , ingyenes Korfordulón DJVU, Download Korfordulón e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Korfordulón DVD, olvas Korfordulón TXT, Book Korfordulón letöltések DJVU, Korfordulón letöltések könyvet ingyenes, Korfordulón letöltések könyvet pdf ingyenes, Korfordulón pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Korfordulón pdf ingyenes, Korfordulón letöltések könyvet epub ingyenes, Korfordulón ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply