Korai személyiségfejlődés és énfunkciók


A könyv előszavából: "…Aki forgatja majd a könyvet, kétfajta hatást és egy sajátos törekvést fog felismerni, vagy arra ismer rá a munkámban. Az egyik a pszichoanalízisé, amely klasszikusaival és modern irányzataival áthatja gondolkodásomat, ahogyan áthatja a magyar pszichológiát és – talán túlzás nélkül állítható – a magyar kultúrát. A pszichoanalízis fejlődik és változik. ‘Freud műve nem statikus szöveg, hanem folytonosan módosuló gondolatok készlete, amely egy mindenkori dialógus kontextusában alakul.’ Az új pszichoanalízis nem érthető meg a klasszikus nélkül és viszont, a régi sem az új nélkül. Nézetem szerint azonban a klasszikus és modern pszichoanalízis nem érthető meg a pszichológia és környéke, a határtudományok új ismeretei nélkül sem. Ez a könyv akkor éri el a célját, ha e gondolat belátásához segíti az olvasót. Az az ismeretanyag, amelyet a pszichoanalízissel ütköztetni fogok, a modern idegélettan, nevezetesen a fejlődés-neurofiziológia, konkrétan annak néhány, általam relevánsnak talált eredménye és elképzelése a percepció, a memória, a szociabilitás és az önkontroll fejlődésével kapcsolatban. Megközelítésem nemzetközi összehasonlításban meglehetősen szabálytalan. Ha áttekintjük a kurrens fejlődés- és gyermeklélektani kézikönyveket, a pszichoanalitikus fejlődéselméletekre többnyire utalást sem találunk, és ez a lehangoló helyzet a pszichoanalízis belső ellentmondásaival lehet kapcsolatban. A pszichoanalízisen belül csak az utóbbi években találkozunk olyan próbálkozásokkal, amelyek a lazán használt fogalmak tisztázását célozzák, vagy az egyes iskolák mondanivalóit integrálni próbálják. Minden kritikai szempont ellenére meggyőződésem, hogy a pszichoanalízis fejlődéskoncepcióját fel fogja fedezni a pszichológia akadémikus iránya, mivel a klinikai tapasztalat alapján és közvetlen megfigyelések útján kialakított kulcsfogalmai jól illeszkednek a fejlődés-neurofiziológia korábbi és legújabb felfedezéseihez. A pszichoanalízis és az élettudományok dialógusához szeretnék kapcsolódni, amelyben mindkettő gazdagodik. Ez a meggyőződésem vezetett a könyv megírásában."A Könyv Magyarul!


Letöltések Korai személyiségfejlődés és énfunkciók ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Korai személyiségfejlődés és énfunkciók ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  436
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  780 gr
  ISBN:
  9789634463856
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2006
  Commodity code:
  2412681 / 1115458  TAGS:
  Online Korai személyiségfejlődés és énfunkciók ebook, könyvet Korai személyiségfejlődés és énfunkciók FB2, Download Korai személyiségfejlődés és énfunkciók PDF , Download Korai személyiségfejlődés és énfunkciók MOBI, Online Korai személyiségfejlődés és énfunkciók könyvet, ingyenes letöltések Korai személyiségfejlődés és énfunkciók IPhone, Online könyvet Korai személyiségfejlődés és énfunkciók PDF, ingyenes Korai személyiségfejlődés és énfunkciók DJVU, ingyenes letöltések Korai személyiségfejlődés és énfunkciók TXT, letöltések Korai személyiségfejlődés és énfunkciók RTF, Online Korai személyiségfejlődés és énfunkciók FB2 , e-könyvet Korai személyiségfejlődés és énfunkciók letöltések TXT, ingyenes Korai személyiségfejlődés és énfunkciók letöltések könyvet, e-könyvet Korai személyiségfejlődés és énfunkciók download MOBI, letöltések Korai személyiségfejlődés és énfunkciók IPad, olvas Korai személyiségfejlődés és énfunkciók MOBI, olvas Korai személyiségfejlődés és énfunkciók DOC, ingyenes Korai személyiségfejlődés és énfunkciók AWZ, Download e-könyvet Korai személyiségfejlődés és énfunkciók iPad , ingyenes Korai személyiségfejlődés és énfunkciók DJVU, Download Korai személyiségfejlődés és énfunkciók e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Korai személyiségfejlődés és énfunkciók DVD, olvas Korai személyiségfejlődés és énfunkciók TXT, Book Korai személyiségfejlődés és énfunkciók letöltések DJVU, Korai személyiségfejlődés és énfunkciók letöltések könyvet ingyenes, Korai személyiségfejlődés és énfunkciók letöltések könyvet pdf ingyenes, Korai személyiségfejlődés és énfunkciók pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Korai személyiségfejlődés és énfunkciók pdf ingyenes, Korai személyiségfejlődés és énfunkciók letöltések könyvet epub ingyenes, Korai személyiségfejlődés és énfunkciók ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply