Kór

Novák Béla Dénes - Kór

Még mindig Börtön Újság? Novák Béla Dénes előző riportkötete, a 2001-ben megjelent Betiltott emberek már adott egyfajta képet arról, merre vezethetnek a bűnügyi riporter útjai, ha dudás akar lenni" e társadalmi kakofóniában. Akkor csövesek, örömlányok, sittlakók, narkósok mélyvilágából hozott nyugtalanító híreket, borzongató történeteket. E mostani válogatás is a mára sajtótörténeti érdekességgé szelídült egykori bűnmegelőzési hetilapban megjelent írásokat markolja egybe, jelezvén azonban, a börtön nem elszigetelt üzemegység" a hazában, hiszen ezernyi szállal kötődik a magyar (és egyre inkább globális) valósághoz, ahonnan a könyv javarészt fiatal (szinte még gyermek) szereplői érkeztek, s ahová a letöltött büntetés terhével egyszer majd visszatérnek.
A Kór című könyv tehát (anélkül, hogy lapjain erre bárhol konkrét utalás történne) arról a Magyarországról (is) szól, amelynek közeli jövője fájdalmasan egybecseng a várakozásban őrlődő gengsztergyerekek" homályos elképzeléseivel, formátlan reményeivel. Persze a menőket és balekokat egyaránt a szabadulás festett ege" élteti, de sajátságos módon erre, a megtalált közösség felemelő erejére, a hazatalálás biztonságára e könyv lapjain alig akad példa. Mert talán a valóságban sincs ilyen? E szociológiai metszetben, alkoholista, börtönviselt szülők, ösztön vezérelte, nevelőotthonokban cseperedő félárvák, árvák világában miféle biztonságról beszélhetünk? Kizárólag az erőszak – mint rendező elv – biztonságáról. A szemet szemért ősi és kegyetlen törvényéről. Ahol annál több a félelem és bizonytalanság. A megfoghatatlan sóvárgás és szeretetigény. Az alaktalan, éppen ezért mindig elillanó reménykedés. Véletlen-e, hogy a címadó írás éppen egy halálosan beteg fiatalember szalagra mondott vallomása?
Véletlen-e továbbá, hogy főként a könyv első fejezetében olvasható egyik-másik interjú ébreszt az olvasóban olyasfajta igényt, hogy tágítani, szélesíteni kellene a leszakadt, reménytelenségbe zuhanó társadalmi rétegek szemhatárát.A Könyv Magyarul!


Letöltések Kór ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kór ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  14 x 20 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  177
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  ISBN:
  9639292753
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2003
  Árukód:


  TAGS:
  Online Kór ebook, könyvet Kór FB2, Download Kór PDF , Download Kór MOBI, Online Kór könyvet, ingyenes letöltések Kór IPhone, Online könyvet Kór PDF, ingyenes Kór DJVU, ingyenes letöltések Kór TXT, letöltések Kór RTF, Online Kór FB2 , e-könyvet Kór letöltések TXT, ingyenes Kór letöltések könyvet, e-könyvet Kór download MOBI, letöltések Kór IPad, olvas Kór MOBI, olvas Kór DOC, ingyenes Kór AWZ, Download e-könyvet Kór iPad , ingyenes Kór DJVU, Download Kór e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kór DVD, olvas Kór TXT, Book Kór letöltések DJVU, Kór letöltések könyvet ingyenes, Kór letöltések könyvet pdf ingyenes, Kór pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kór pdf ingyenes, Kór letöltések könyvet epub ingyenes, Kór ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply