Konglomerát

Kántor Lajos - Konglomerát

Az erdélyi magyar kultúra és irodalmi élet három nagy hatású alakjának szelleme elképzelt ,,szemináriumokon" beszélget, vitatkozik létkérdésekről. Szabédi László a tudós költő és pedagógus, Gaál Gábor baloldali teoretikus és kritikus, valamint Szilágyi Domokos költő az erdélyi magyar létezés nagy kérdéseire a maga sorsával kísérel meg választ adni Kántor Lajos szavaival. "Három nagy formátumú, különböző jellegű, de azonos nagyságrendű eszme-és irodalomtörténeti alak. Három tragikus sors. Másképpen, más miatt, de azonos súlyú értékvesztés. Emberi-történelmi tragédia. A tudós költő-tanár. Egyéni létkérdéssé avatja a kisebbségi magyarság közös létkérdéseit. Személyes kudarcként éli a közösségi kudarcokat. Nem tud tovább élni az egész vereségnek érzett részvereségek után. Ott végzi a szamosfalvi síneken. A következetesen baloldali teoretikus-kritikus. Kétszer lendül neki az erdélyi/romániai / erdélyiség-,,romániaiság" -magyar kisebbségi lét politikai és kulturális dilemmái marxista értelmezésének. Először az ellenségei-, másodszor a sajátjai gyűrik maguk alá. A szikrázóan zseniális, avantgárdból a klasszikába emelkedő fiatal költő. Nem hisz a sors erejében. Csillogó gúnnyal mutat fügét az elrendeltetésnek. Bartók mércéjével ítéli a világot. Mígnem maga fölött ítélkezik a Kányafő dermesztő magányában. Az indítás hatásosan kettős. Először érzelmi-,,geopolitikai". Másodszor értelmi-filozófiai. Az érzelmi-,,geopolitikai" indítás amerikai emlék. Sorbaállás a Fehér Ház előtt. Idegen házaspárnak kell magyarázni: mi ez a furcsa nyelv, furcsa eredet. Hol is van hát Transzszilvánia? Messze. Tartomány Románia és Magyarország között. Között? El kell dönteni: itt vagy ott? Nehéz eldönteni. Itt se, ott se? Vagy itt is, ott is? Mind a kettő? Az álmokban itt, a valóságban ott? Vagy politikában és kultúrában, jelenben és múltban, jövőben és történelemben másképpen. Erről szól a könyv. Huszonegy szemináriumban." (Poszler György a könyvről – részlet)A Könyv Magyarul!


Letöltések Konglomerát ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Konglomerát ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  13.5 x 20.1 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  286
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9789630971331
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2012
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Konglomerát ebook, könyvet Konglomerát FB2, Download Konglomerát PDF , Download Konglomerát MOBI, Online Konglomerát könyvet, ingyenes letöltések Konglomerát IPhone, Online könyvet Konglomerát PDF, ingyenes Konglomerát DJVU, ingyenes letöltések Konglomerát TXT, letöltések Konglomerát RTF, Online Konglomerát FB2 , e-könyvet Konglomerát letöltések TXT, ingyenes Konglomerát letöltések könyvet, e-könyvet Konglomerát download MOBI, letöltések Konglomerát IPad, olvas Konglomerát MOBI, olvas Konglomerát DOC, ingyenes Konglomerát AWZ, Download e-könyvet Konglomerát iPad , ingyenes Konglomerát DJVU, Download Konglomerát e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Konglomerát DVD, olvas Konglomerát TXT, Book Konglomerát letöltések DJVU, Konglomerát letöltések könyvet ingyenes, Konglomerát letöltések könyvet pdf ingyenes, Konglomerát pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Konglomerát pdf ingyenes, Konglomerát letöltések könyvet epub ingyenes, Konglomerát ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply