Kollaboráció vagy kooperáció?

Schmidt Mária - Kollaboráció vagy kooperáció?

Zsidó tanács (Judentrat): a német megszálló hatóságok által a II. világháború alatt kinevezett testület, melynek feladata az volt, hogy a zsidókra vonatkozó náci utasításokat végrehajtsa és a zsidó közösség közigazgatására vonatkozó feladatokat ellássa. A náci vezetés meg volt győződve arról, hogy egy olyan tanács, melyben az adott város vagy helység valamennyi zsidó rétege képviseletet kap, megkönnyíti zsidóellenes politikájuk végrehajtását. Ilyen testületek voltak Németországban, Bécsben, Prágában, stb. A zsidó tanácsok szerepéről létrejöttük óta éles viták folytak. A II. világháború végén a zsidó tanácsok tevékenységének megítélése általában negatív volt, főleg a koncentrációs táborok túlélői és az ellenállási mozgalmak tagjai között. Az újabb kutatások azonban egyre jobban kiemelik, hogy a tanácsok tagjait döntéseikben a zsidó közösségért érzett felelősség vezette, és hogy nem rendelkeztek olyan eszközökkel, melyekkel a nácikkal szembeszállhattak volna. (Encyclopedia judaica, Jeruzsálem, 1971.)

Schmidt Mária történész ebben a kötetben a Budapesti Zsidó Tanács tevékenységének állít emléket azzal, hogy Stern Samu, Komoly Ottó, Berend Béla, Pető Ernő naplóiból, visszaemlékezéseiből közöl részleteket. A könyvet Randolph Braham, amerikai professzor ajánlja a magyar olvasók figyelmébe.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Kollaboráció vagy kooperáció? ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kollaboráció vagy kooperáció? ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  14 x 19.8 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  445
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9632234383
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1990
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Kollaboráció vagy kooperáció? ebook, könyvet Kollaboráció vagy kooperáció? FB2, Download Kollaboráció vagy kooperáció? PDF , Download Kollaboráció vagy kooperáció? MOBI, Online Kollaboráció vagy kooperáció? könyvet, ingyenes letöltések Kollaboráció vagy kooperáció? IPhone, Online könyvet Kollaboráció vagy kooperáció? PDF, ingyenes Kollaboráció vagy kooperáció? DJVU, ingyenes letöltések Kollaboráció vagy kooperáció? TXT, letöltések Kollaboráció vagy kooperáció? RTF, Online Kollaboráció vagy kooperáció? FB2 , e-könyvet Kollaboráció vagy kooperáció? letöltések TXT, ingyenes Kollaboráció vagy kooperáció? letöltések könyvet, e-könyvet Kollaboráció vagy kooperáció? download MOBI, letöltések Kollaboráció vagy kooperáció? IPad, olvas Kollaboráció vagy kooperáció? MOBI, olvas Kollaboráció vagy kooperáció? DOC, ingyenes Kollaboráció vagy kooperáció? AWZ, Download e-könyvet Kollaboráció vagy kooperáció? iPad , ingyenes Kollaboráció vagy kooperáció? DJVU, Download Kollaboráció vagy kooperáció? e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kollaboráció vagy kooperáció? DVD, olvas Kollaboráció vagy kooperáció? TXT, Book Kollaboráció vagy kooperáció? letöltések DJVU, Kollaboráció vagy kooperáció? letöltések könyvet ingyenes, Kollaboráció vagy kooperáció? letöltések könyvet pdf ingyenes, Kollaboráció vagy kooperáció? pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kollaboráció vagy kooperáció? pdf ingyenes, Kollaboráció vagy kooperáció? letöltések könyvet epub ingyenes, Kollaboráció vagy kooperáció? ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply