Kodály a színpadon


Az olvasó nem hagyományos tanulmánykötetet, inkább emlékkönyvet, képes albumot, s tulajdonképp egy Kodály-opera- és -balettkalauzt tart a kezében.

Kodály két közismert színpadi műve a Háry János és a Székelyfonó. Mindkettőt ma is gyakran tűzi műsorra a Magyar Állami Operaház és a vidéki operatársulatok. Volt azonban két másik, a zeneszerzőhöz köthető színpadi mű is, az egyik a Rákóczi-évforduló alkalmából 1935-ben megrendezett Kuruc mese című balett, a másik a Czinka Panna balladája. Ennek a két utóbbinak nem volt nagy sikere, bár mindkettő képi megfogalmazása gyönyörűen sikerült, s a balett koreográfiáját a híres balettigazgató, Milloss Aurél készítette és tanította be.

Kodály Zoltán születésének 125. évfordulója alkalmából az igazi műalkotások és a talán korjelenségnek is nevezhető kísérletek felelevenítése, bemutatása teszi a kötet megjelenését indokolttá. Dokumentumaival s a több mint száz kép segítségével az évfordulón felkeltett érdeklődésen túl is hasznos segítség és érdekes olvasmány lehet a zenerajongók, operabarátok, színházkedvelők és a színpad- és táncművészet kedvelőinek. Összegző, teljességre törő, jól áttekinthető szerkezeténél fogva, és mindemellett ismeretterjesztő voltával a szélesebb közönség számára is hozzáférhetővé válik Kodály színpadi műveinek története, képi megfogalmazásainak folyamata.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Kodály a színpadon ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kodály a színpadon ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  136
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  510 gr
  ISBN:
  9789633899663
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2007
  Árukód:
  2102192 / 1015212
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online Kodály a színpadon ebook, könyvet Kodály a színpadon FB2, Download Kodály a színpadon PDF , Download Kodály a színpadon MOBI, Online Kodály a színpadon könyvet, ingyenes letöltések Kodály a színpadon IPhone, Online könyvet Kodály a színpadon PDF, ingyenes Kodály a színpadon DJVU, ingyenes letöltések Kodály a színpadon TXT, letöltések Kodály a színpadon RTF, Online Kodály a színpadon FB2 , e-könyvet Kodály a színpadon letöltések TXT, ingyenes Kodály a színpadon letöltések könyvet, e-könyvet Kodály a színpadon download MOBI, letöltések Kodály a színpadon IPad, olvas Kodály a színpadon MOBI, olvas Kodály a színpadon DOC, ingyenes Kodály a színpadon AWZ, Download e-könyvet Kodály a színpadon iPad , ingyenes Kodály a színpadon DJVU, Download Kodály a színpadon e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kodály a színpadon DVD, olvas Kodály a színpadon TXT, Book Kodály a színpadon letöltések DJVU, Kodály a színpadon letöltések könyvet ingyenes, Kodály a színpadon letöltések könyvet pdf ingyenes, Kodály a színpadon pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kodály a színpadon pdf ingyenes, Kodály a színpadon letöltések könyvet epub ingyenes, Kodály a színpadon ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply