Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában


Egy rendkívül érdekes könyvet tart kezében a kedves Olvasó. Azok számára is izgalmas, akik a magyar múltat kutatják, de azok számára is, akiket csak a máig ható ősi művészet érdekel. A berlini szkíta kiállításon a könyvben szereplő időszámítás előtt III-II évezredben készült kőbálványok faragásait mint elő-szkíta alkotásokat mutatták be. Hadd idézzünk a kiállításra megjelent könyvből: "A szkíta-szibériai állatábrázolási stílus azonban helyi hagyományokat is felölel, és jellegzetes elemeinek egy része a térség bronzkorszaki művészetéhez vezet vissza. A különböző lelettársulások és radiokarbonos kormeghatározások nem hagytak kétséget afelől, hogy ezeket a szejma-turbinoi típusú bronztárgyakat a korai bronzkor kezdetéhez (Szamusz, Krotovo, Elunino, Okunyev stb.), vagyis a kifutó Kr.e. III. évezred végéhez és a Kr.e. II. évezred elejéhez kell kötni. Dél-Szibériában, éspedig az Okunyev-kultúra területén ez a különben tajgára korlátozódó kiterjedési terület átnyúlik a sztyeppére is. Az a tény, hogy létezett egy olyan motívum- és szimbólum-kánon, amit ezeknek a kultúráknak a hordozói megértettek, és amely része volt a szellemi-vallási elképzeléseik világának, mindenesetre jól összeköti az Okunyev-kultúrát a szkíta-szibériai állatábrázolással; és ez – elvi szempontból – alapvetően közös vonásuk. Nem lehet véletlen, hogy az eredeti Okunyev emlékoszlopokat később nem ritkán beépítették a szkíta-kori kurgánokba, méghozzá tudatosan úgy, hogy azok ornamentikája látható maradt. Az állatstílus, és különösen az olyan tanújelek, mint a szarvaskövek és a spoliumokból kiásott Okunyev emlékoszlopok, melyek hidakat alkothatnának a leginkább még csak mitikusan értelmezett múlt felé, feltűnő módon elsősorban a szkíta-kori vezető réteg monumentális sírépítményeiben fordulnak elő, amelyek éppenséggel ebben a korban jelennek meg, és a kora-vaskori kultúra lovasnomád népei eme új korszakának egy további jellegzetes ismertetőjegyét képezik. A kiadvány fontos részét képezi a katalógus is, amely 300 emlék leírását és rajzát tartalmazza." A mellékletben közölt tanulmány a sok-sok szimbólum közül egyetlenegyet emel ki és vezeti végig az útját egészen Magyarországig.A Könyv Magyarul!


Letöltések Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  394
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  794 gr
  ISBN:
  9789639592964
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2400240 / 1152198  TAGS:
  Online Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában ebook, könyvet Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában FB2, Download Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában PDF , Download Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában MOBI, Online Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában könyvet, ingyenes letöltések Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában IPhone, Online könyvet Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában PDF, ingyenes Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában DJVU, ingyenes letöltések Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában TXT, letöltések Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában RTF, Online Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában FB2 , e-könyvet Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában letöltések TXT, ingyenes Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában letöltések könyvet, e-könyvet Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában download MOBI, letöltések Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában IPad, olvas Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában MOBI, olvas Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában DOC, ingyenes Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában AWZ, Download e-könyvet Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában iPad , ingyenes Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában DJVU, Download Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában DVD, olvas Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában TXT, Book Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában letöltések DJVU, Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában letöltések könyvet ingyenes, Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában letöltések könyvet pdf ingyenes, Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában pdf ingyenes, Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában letöltések könyvet epub ingyenes, Kőbálványok és emlékoszlopok az okunyevi kultúrában ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply