Kiválasztottak

Pünkösti Árpád - Kiválasztottak

Természetes kiválasztódás útján napfényre került tehetségek? Becsületes, de kis képességű, tanult, de emberekkel bánni nem tudó vagy jellemhibás vezetők, akik között szélhámosok és diktátorok is vannak? Egyszer a tagokkal, sőt a városi munkások ellátásával is törödő grállovagok, máskor meg a családjuktól is elszakadt, márkás kocsikon furikázó földesurak?
Pünkösti Árpád meggyőzően okadatolt, ténygazdag, merész gondolati ívelésű könyve a téeszelnökökről, az 1948-1988 között eltelt negyven esztendő "kiválasztottjairól", akik hol alulról, hol felülről kapták a megbízatást, ennélfogva kiszámíthatatlanul zúdultak nyakukba az elismerések és a dörgedelmek is.
Csupán egy megkülönböztetett társadalmi csoport bemutatására vállalkozna a könyv? Szó sincs róla. A bérezési eljárás megújításáért, a munka egységrendszer megszüntetéséért, az önálló gépvásárlás jogáért, a melléküzemágakban megvalósuló "kiegészítő tevékenységért" folytatott küzdelmek messze túlmutatnak önmagukon. Szintúgy azok a fejezetek is, amelyek a személyi összefonódásokat, a "vadásztársaságok" megkülönböztető szerepét, a kontraszelekciót segítő, a tudást, szakmai tapasztalatot, helyismeretet háttérbe szorító "karriertaktika" kialakulását tűzik tollhegyre. Nem utolsósorban pedig azoknak a nyugtalan szellemű téeszelnököknek a kálváriáját, akiket a gazdasái reform 1973-as kisiklatása után fogtak perbe és ítéltek el olyan "bűnökért", amelyekért ma már – mint "vállalkozó típusú" emberek – korunk hőseinek számítanának.
Pünkösti Árpád szociográfiája igen jelentős szellemi teljesítmény s egyben érdekfeszítő olvasmány: reprezentatív keresztmetszetet ad a mezőgazdaságról, a hazai demokratizálódás kísérleti műhelyéről, s így pótolthatatlan tanúsággal szolgál az elmúlt négy évtized egész magyar társadaslomtörténetéről is.
A szerző önmagáról:
Vegyészmérnöki oklevelet, műszaki doktorátust szereztem, egy évig voltam egyetemi oktató, 1960-ban elszegődtem újságírónak, azóta ezt a hivatást űzöm, a Népszabadság után az Új Tükörnél.
Eddig két kötetem jelent meg. Az Ím béjöttünk nagy örömmel (Magvető, 1969) című dokumentumregényem közepes, A kihegyezett ember (Magvető, 1981) című szociográfiagyűjtemény igen elismerő kritikai visszhangban részesült, pillanatok alatt elfogyott a boltokból. Ellentétek című, Dömölky János rendezte tévéfilmünk elnyerte a veszprémi tévéfesztivál nagydíját és közönségdíját is.A Könyv Magyarul!


Letöltések Kiválasztottak ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kiválasztottak ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  14 x 22 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  426
  Borító:
  PUHATÁBLÁS
  ISBN:
  9633071224
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1988
  Árukód:


  TAGS:
  Online Kiválasztottak ebook, könyvet Kiválasztottak FB2, Download Kiválasztottak PDF , Download Kiválasztottak MOBI, Online Kiválasztottak könyvet, ingyenes letöltések Kiválasztottak IPhone, Online könyvet Kiválasztottak PDF, ingyenes Kiválasztottak DJVU, ingyenes letöltések Kiválasztottak TXT, letöltések Kiválasztottak RTF, Online Kiválasztottak FB2 , e-könyvet Kiválasztottak letöltések TXT, ingyenes Kiválasztottak letöltések könyvet, e-könyvet Kiválasztottak download MOBI, letöltések Kiválasztottak IPad, olvas Kiválasztottak MOBI, olvas Kiválasztottak DOC, ingyenes Kiválasztottak AWZ, Download e-könyvet Kiválasztottak iPad , ingyenes Kiválasztottak DJVU, Download Kiválasztottak e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kiválasztottak DVD, olvas Kiválasztottak TXT, Book Kiválasztottak letöltések DJVU, Kiválasztottak letöltések könyvet ingyenes, Kiválasztottak letöltések könyvet pdf ingyenes, Kiválasztottak pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kiválasztottak pdf ingyenes, Kiválasztottak letöltések könyvet epub ingyenes, Kiválasztottak ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply