Kiss József összegyűjtött versei

Kiss József - Kiss József összegyűjtött versei

Bármilyen hihetetlen, a századfordulón oly népszerű költőnek mindmáig nem jelent meg gyűjteményes kötete. Most Hegedős Mária az eddigi kötetek, illetve a Petőfi Irodalmi Múzeumban található kéziratok alapján összeállította a Kiss József lírikusi munkásságát teljesség igénnyel összefoglaló könyvet. Ez a könyv pedig többek között demonstrálja azt a fejlődési vonulatot, azt a pályaívet, miként lett a nép-nemzeti költőiskola hatása alatt álló pályakezdőből és az Arany János-i balladaírás követőjéből a Nyugat-nemzedék előfutárának tartott modern költő. Érzékelhető, hogy az 1880-as évek első felében Kiss József fölhagyott a kissé megmerevedett műfajok, régies formák művelésével, és kezdett a maga alkatára szabott prozódiájú verseket alkotni. A váltás nem volt éles fordulat, inkább lassú átmenetként jellemezhető, de végül is – 1890 táján, a Hét megindulása időszakában – nagyvárosi életérzést megszólaltató, ‘urbánus’ poéta vált belőle, mindamellett, hogy megőrizte ifjúságának sokágú érdeklődését és a formák, alakzatok változatossága iránti fogékonyságát. A gyűjteményes kötet így – a pályaív kirajzolása mellett – tükre az életmű sokszínűségének, hiszen fölvonultatja a balladákat, az elbeszélő költeményeket, a szociografikus töltetű verseket, a lírai sóhajokat, a forradalmas verseket, a zsidó dalokat és fohászokat, a gyermekverseket és a zsengéket, töredékeket is. A versek keletkezésének időrendjére épülő szerkezet a pálya korszakain alapszik, azon belül az eredeti kötetek anyagát tartalmazza, majd a kötetekből kimaradt (1856-1921 között írott) verseket adja közre a szerkesztő, végül a Függelék a zsengéket, töredékeket, alkalmi megszólalásokat és bizonytalan keltezésű darabokat közli. Terjedelmes, csaknem 300 oldalas jegyzetapparátus egészíti ki a verseket, ahol a szerkesztő számba veszi a költő eredeti és gyűjteményes köteteit, a szövegközlés tudnivalóit és tüzetes magyarázatot fűz valamennyi költeményhez. A Mutatókban életrajzi kronológia, a bizonytalan datálású versek feltételezett időrendi táblázata és betűrendes címmutató segíti az olvasó tájékozódását.A Könyv Magyarul!


Letöltések Kiss József összegyűjtött versei ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kiss József összegyűjtött versei ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  756
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  1230 gr
  ISBN:
  9789634461852
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2002
  Commodity code:
  2424532 / 1124951  TAGS:
  Online Kiss József összegyűjtött versei ebook, könyvet Kiss József összegyűjtött versei FB2, Download Kiss József összegyűjtött versei PDF , Download Kiss József összegyűjtött versei MOBI, Online Kiss József összegyűjtött versei könyvet, ingyenes letöltések Kiss József összegyűjtött versei IPhone, Online könyvet Kiss József összegyűjtött versei PDF, ingyenes Kiss József összegyűjtött versei DJVU, ingyenes letöltések Kiss József összegyűjtött versei TXT, letöltések Kiss József összegyűjtött versei RTF, Online Kiss József összegyűjtött versei FB2 , e-könyvet Kiss József összegyűjtött versei letöltések TXT, ingyenes Kiss József összegyűjtött versei letöltések könyvet, e-könyvet Kiss József összegyűjtött versei download MOBI, letöltések Kiss József összegyűjtött versei IPad, olvas Kiss József összegyűjtött versei MOBI, olvas Kiss József összegyűjtött versei DOC, ingyenes Kiss József összegyűjtött versei AWZ, Download e-könyvet Kiss József összegyűjtött versei iPad , ingyenes Kiss József összegyűjtött versei DJVU, Download Kiss József összegyűjtött versei e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kiss József összegyűjtött versei DVD, olvas Kiss József összegyűjtött versei TXT, Book Kiss József összegyűjtött versei letöltések DJVU, Kiss József összegyűjtött versei letöltések könyvet ingyenes, Kiss József összegyűjtött versei letöltések könyvet pdf ingyenes, Kiss József összegyűjtött versei pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kiss József összegyűjtött versei pdf ingyenes, Kiss József összegyűjtött versei letöltések könyvet epub ingyenes, Kiss József összegyűjtött versei ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply