Kis könyv a Szent Koronáról

Eisler János - Kis könyv a Szent Koronáról

Mikor készült a Szent Korona pánt része, s lehetséges-e, hogy két részének egybeszerkesztése a XI. század folyamán történt, István király szentté avatása kapcsán? Alapvetően e kérdésekre keresi a választ a muzeológus-művészettörténész szerző.
A kettős szerkezetű Szent Korona egykori összeállításának időpontmeghatározásában a kutató azt az utat választja, amely a kettős korona teológiai tartalmából következhet. Hogy Krisztust kétszer jelenítik meg az egyesített koronán, és a szokásos tizenkét apostol helyett csak nyolcat ábrázolnak a pánton, kulcsfontosságú rész a teljes program és a keltezés datálásához. A koronának valamiképp köze van a felkenéskor elimádkozott Credóhoz, amelyben az 1054-es egyházszakadás után a filioque formula volt a Római Egyházban érvényes. Az egybeszerkesztett korona típusában nem idegen a XI. században ismert, mind a nyugati, az ún. Bügelkrone és a keleti, az ún. Kalemaukion koronatípustól. Ennek igazolására bőséges, illusztrációkkal dokumentált analógiákkal szolgál a szerző. A Szent Korona egybeszerkesztésére vonatkozóan felteszi, hogy a Bizáncból érkezett abroncsot és a XI. század folyamán készített pántot akkor szerkesztik egybe, amikor 1083-ban István királyt szentté avatják, és István felemelésekor – az egyházi szentté avatás szertartásakor – ezzel a jelvénnyel érintik a sírból kiemelt koponyáját.
A tanulmányt a Szent Koronáról készült 15, s az egykorú analógiákat bemutató 10 színes kép és 50 fekete-fehér illusztráció kíséri.A Könyv Magyarul!


Letöltések Kis könyv a Szent Koronáról ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kis könyv a Szent Koronáról ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  348
  Cover:
  RAGASZTÓKÖTÖTT
  Weight:
  498 gr
  ISBN:
  9789632633442
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2236726 / 1091500  TAGS:
  Online Kis könyv a Szent Koronáról ebook, könyvet Kis könyv a Szent Koronáról FB2, Download Kis könyv a Szent Koronáról PDF , Download Kis könyv a Szent Koronáról MOBI, Online Kis könyv a Szent Koronáról könyvet, ingyenes letöltések Kis könyv a Szent Koronáról IPhone, Online könyvet Kis könyv a Szent Koronáról PDF, ingyenes Kis könyv a Szent Koronáról DJVU, ingyenes letöltések Kis könyv a Szent Koronáról TXT, letöltések Kis könyv a Szent Koronáról RTF, Online Kis könyv a Szent Koronáról FB2 , e-könyvet Kis könyv a Szent Koronáról letöltések TXT, ingyenes Kis könyv a Szent Koronáról letöltések könyvet, e-könyvet Kis könyv a Szent Koronáról download MOBI, letöltések Kis könyv a Szent Koronáról IPad, olvas Kis könyv a Szent Koronáról MOBI, olvas Kis könyv a Szent Koronáról DOC, ingyenes Kis könyv a Szent Koronáról AWZ, Download e-könyvet Kis könyv a Szent Koronáról iPad , ingyenes Kis könyv a Szent Koronáról DJVU, Download Kis könyv a Szent Koronáról e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kis könyv a Szent Koronáról DVD, olvas Kis könyv a Szent Koronáról TXT, Book Kis könyv a Szent Koronáról letöltések DJVU, Kis könyv a Szent Koronáról letöltések könyvet ingyenes, Kis könyv a Szent Koronáról letöltések könyvet pdf ingyenes, Kis könyv a Szent Koronáról pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kis könyv a Szent Koronáról pdf ingyenes, Kis könyv a Szent Koronáról letöltések könyvet epub ingyenes, Kis könyv a Szent Koronáról ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply