Képek, szobrok, képernyő

Dvorszky Hedvig - Képek, szobrok, képernyő

A hatvanashetvenes évek kulturális életében a festők, szobrászok, fotóművészek, és a sokféle szakmát gyakorló iparművészek műhelyeiben is éppen úgy kezdték feszegetni a 20. századi kifejezési formákhoz vezető lehetőségeket az alkotók, ahogyan azt tették a Balázs Béla Stúdió dokumentumfilmesei, vagy egyes színházi rendezők, a költők és az írók. Ez a könyv a magyar televíziózás egyik kevéssé ismert és elismert területéről, a képző- és iparművészeti alkotások születéséről ,valamint az egyes művészekről készült filmekről és azok körülményeiről szól, ahogyan azt B. Farkas Tamás rendező és felesége, Kernács Gabriella művészettörténész szerkesztőpáros az 1967-es évektől kezdve 2001-ig látta. Fiatal kezdő koruktól, ennek a televíziós műfajnak a születésétől kezdve lehettek jelen a folyamatban, majd végigkísérhettek egy-egy általuk kiemelkedőnek vélt életművet is. Ma már közülük sokan nem élnek, személyiségüket, emléküket és műveik egykori, esetenként máig érvényes jelentőségüket ezek a filmek őrzik. Művelődéstörténeti sorozataikkal máig érvényes értékmentő munkát végeztek. A művészettörténész szerző bevezető tanulmánya mellett a televíziós művészettörténészi munkának kíván helyet adni a kortárs magyar művészettörténetben. Az eddig soha nem publikált események, tények és történések közreadása érdekében a leghitelesebb megoldásnak a személyes beszélgetés formáját választotta. Remélve, hogy az olvasó ebből egyszerre nyerhet szinte közvetlen bepillantást a speciális szakmai munka műhelytitkaiba éppen úgy, amint a korszakra jellemző kulturális viszonyokra. A kötetben közreadott hatalmas filmográfia pedig nem csupán a szerzőpáros jelentős munkásságáról ad számot, hanem egyúttal különleges dokumentumértékkel is bír, sőt forrásául is szolgál a jelen és jövőidejű művészeti megnyilvánulásokhoz, további kutatómunkákhoz.

A szerző Dvorszky Hedvig művészettörténész, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Képek, szobrok, képernyő ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Képek, szobrok, képernyő ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  154
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  554 gr
  ISBN:
  9786155464522
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2693432 / 1163151  TAGS:
  Online Képek, szobrok, képernyő ebook, könyvet Képek, szobrok, képernyő FB2, Download Képek, szobrok, képernyő PDF , Download Képek, szobrok, képernyő MOBI, Online Képek, szobrok, képernyő könyvet, ingyenes letöltések Képek, szobrok, képernyő IPhone, Online könyvet Képek, szobrok, képernyő PDF, ingyenes Képek, szobrok, képernyő DJVU, ingyenes letöltések Képek, szobrok, képernyő TXT, letöltések Képek, szobrok, képernyő RTF, Online Képek, szobrok, képernyő FB2 , e-könyvet Képek, szobrok, képernyő letöltések TXT, ingyenes Képek, szobrok, képernyő letöltések könyvet, e-könyvet Képek, szobrok, képernyő download MOBI, letöltések Képek, szobrok, képernyő IPad, olvas Képek, szobrok, képernyő MOBI, olvas Képek, szobrok, képernyő DOC, ingyenes Képek, szobrok, képernyő AWZ, Download e-könyvet Képek, szobrok, képernyő iPad , ingyenes Képek, szobrok, képernyő DJVU, Download Képek, szobrok, képernyő e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Képek, szobrok, képernyő DVD, olvas Képek, szobrok, képernyő TXT, Book Képek, szobrok, képernyő letöltések DJVU, Képek, szobrok, képernyő letöltések könyvet ingyenes, Képek, szobrok, képernyő letöltések könyvet pdf ingyenes, Képek, szobrok, képernyő pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Képek, szobrok, képernyő pdf ingyenes, Képek, szobrok, képernyő letöltések könyvet epub ingyenes, Képek, szobrok, képernyő ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply