Kép és mítosz


A mítosz, szemben a fogalmi gondolkodással, képekben, történetekben beszél, és a már idegölően és dögletesen unalmassá vált fogalmi gondolkodásnak egy olyan alternatíváját kínálja, amellyel – ha valós élménynek fogjuk fel a létünket- mindazt felmutathatjuk, amit felmutatni érdemes. Ezért önkéntelenül és természetesen adódott, hogy egy mítosz lényegéről szóló beszéd maga is képi (vagy képes) legyen, a történetek mellé helyezze a képzőművészet legfontosabb alkotásait.

A köntös maga a művészet. Az ismeret nem képes ezen áthatolni, ezért magát a rejtekező köntöst kell látnunk és láttatnunk, hogy megsejtsünk valamit abból, amit Isten elrejt a fürkésző tekintet elől. Az ismeret, a megismerés a nagyra törő ember vágya, hogy Istent játsszon. A megismerés csak úgy törekedhet az abszolútum felé, ha szem előtt tartja, hogy azt el nem érheti. A tekintet lát, de maga a tekintet nem látható. Vagy, ahogy Platón írja, a fény nem látás, de látás csak általa van. Az embernek ismernie kell a helyét ebben a világban.

Ezért ez a könyv csak kérdez, miközben felvázolja a mitológiáról való elmélkedést, egy konkrét mítosz tükrében elemez, láttat, láttatni akar és elmesél; bemutatja a lehetséges mítoszértelmezések közül a történeti és a filozófiai felfogást, sok-sok képpel alátámasztva; egyes konkrét mítosz kapcsán képi megformálásokat vonultat fel; mindamellett, hogy ismerteti magukat a mítoszokat (első történet), maga is vállaltan nagyon szubjektív magyarázatokat (második történet) fűz hozzá.

Konklúzióként: talán nem mond semmit. Hiszen az embernek ismernie kell a helyét ebben a világban
A Könyv Magyarul!


Letöltések Kép és mítosz ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kép és mítosz ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  260
  Cover:
  GLUED
  Weight:
  420 gr
  ISBN:
  9789632793887
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2488742 / 1106378
  Series:


  TAGS:
  Online Kép és mítosz ebook, könyvet Kép és mítosz FB2, Download Kép és mítosz PDF , Download Kép és mítosz MOBI, Online Kép és mítosz könyvet, ingyenes letöltések Kép és mítosz IPhone, Online könyvet Kép és mítosz PDF, ingyenes Kép és mítosz DJVU, ingyenes letöltések Kép és mítosz TXT, letöltések Kép és mítosz RTF, Online Kép és mítosz FB2 , e-könyvet Kép és mítosz letöltések TXT, ingyenes Kép és mítosz letöltések könyvet, e-könyvet Kép és mítosz download MOBI, letöltések Kép és mítosz IPad, olvas Kép és mítosz MOBI, olvas Kép és mítosz DOC, ingyenes Kép és mítosz AWZ, Download e-könyvet Kép és mítosz iPad , ingyenes Kép és mítosz DJVU, Download Kép és mítosz e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kép és mítosz DVD, olvas Kép és mítosz TXT, Book Kép és mítosz letöltések DJVU, Kép és mítosz letöltések könyvet ingyenes, Kép és mítosz letöltések könyvet pdf ingyenes, Kép és mítosz pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kép és mítosz pdf ingyenes, Kép és mítosz letöltések könyvet epub ingyenes, Kép és mítosz ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply