Kényszerbetegség

Dr. Csigó Katalin - Dr. Demeter Gyula - Dr. Harsányi András - Kényszerbetegség

A kényszerbetegség (OCD – Obsessive Compulsive Disorder) tünetei régóta ismertek, mégis a tudományos érdeklődés csak az elmúlt évtizedekben fordult a betegség felé, pedig a betegség igen komoly terhet jelent az érintett személyek és családjaik számára.
Szakszerű gyógyszeres és pszichoterápiás kezelés nélkül a tünetek általában hullámzóan, fokozatosan erősödnek és a betegek életminősége jelentősen romlik. Sajnos még szakszerű kezelés ellenére is magas a terápia rezisztencia e betegségcsoportban. Ezen betegek számára jelenthetnek megoldást az osztályos kezelési protokollok, bizonyos új gyógyszercsoportok, valamint a funkcionális idegsebészeti beavatkozások alkalmazása, melyekről részletesen szólunk könyvünkben. Könyvünk második átdolgozott kiadását az is indokolttá tette, hogy időközben megjelent a betegségek amerikai osztályozási rendszerének új kiadása, a DSM-5 (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), mely a kényszerbetegséget a korábbi kiadásoktól eltérő koncepcióba helyezte el. Szemben a tradicionális felosztással, mely több mint száz éve a kényszerbetegséget a neurózisok, a szorongásos zavarok spektrumába tartozónak tekintette, a DSM-5 szerzői kivették a kényszerbetegséget a szorongásos zavarok közül, és önálló kategóriát hoztak létre e betegségcsoport számára. A változtatások hátterében több évtized kutatási eredményei állnak, melyek irányvonalát már könyvünk előző kiadása is tartalmazta, ám ezek a DSM-5 megjelenésével megkerülhetetlenné váltak minden klinikus számára. Jelen kiadás megújult és átdolgozott pszichoanalitikus és neuropszichológiai fejezetet is tartalmaz, melyek a szerzők adott irányba való elköteleződésének a dokumentumai. Reményeink szerint mind a páciensek és családtagjai, mind pedig pszichológus- és orvos kollégáink hasznára tud válni a kényszerbetegségről írt monográfiánk.A Könyv Magyarul!


Letöltések Kényszerbetegség ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Kényszerbetegség ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  280
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  658 gr
  ISBN:
  9786155443282
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2652833 / 1152704  TAGS:
  Online Kényszerbetegség ebook, könyvet Kényszerbetegség FB2, Download Kényszerbetegség PDF , Download Kényszerbetegség MOBI, Online Kényszerbetegség könyvet, ingyenes letöltések Kényszerbetegség IPhone, Online könyvet Kényszerbetegség PDF, ingyenes Kényszerbetegség DJVU, ingyenes letöltések Kényszerbetegség TXT, letöltések Kényszerbetegség RTF, Online Kényszerbetegség FB2 , e-könyvet Kényszerbetegség letöltések TXT, ingyenes Kényszerbetegség letöltések könyvet, e-könyvet Kényszerbetegség download MOBI, letöltések Kényszerbetegség IPad, olvas Kényszerbetegség MOBI, olvas Kényszerbetegség DOC, ingyenes Kényszerbetegség AWZ, Download e-könyvet Kényszerbetegség iPad , ingyenes Kényszerbetegség DJVU, Download Kényszerbetegség e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Kényszerbetegség DVD, olvas Kényszerbetegség TXT, Book Kényszerbetegség letöltések DJVU, Kényszerbetegség letöltések könyvet ingyenes, Kényszerbetegség letöltések könyvet pdf ingyenes, Kényszerbetegség pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Kényszerbetegség pdf ingyenes, Kényszerbetegség letöltések könyvet epub ingyenes, Kényszerbetegség ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply