Karácsony Kolozsvárt

Szabó Dezső - Karácsony Kolozsvárt

A Karácsony Kolozsvárt súlyos, örökérvényű morális és emberi szentenciákat tartalmazó írás, egyben iskolapéldája Szabó Dezső úgynevezett regényköltészetének: prózaisága mellett csupa líra ez a mű, költészet, itt-ott szinte vers.
Mindemellett önéletrajzi ihletésű alkotás is, akárcsak a többi, amit a Mester előtte és utána írt. Főszereplője, Szűcs Barnabás természetesen Szabó Dezső maga, a történet pedig az ő megélt életének eseményeiből, emlékeiből szövődött. Mint a nagy magányosok mind, Szabó Dezső is rettegett a karácsonytól: olyan félve figyelte közeledtét és várta elvonulását, ahogyan a viharra tekint az országúti vándor. A karácsony a keresztény emberek nagy tükre, amely kétségbevonhatatlanul mutat rá, kihez tartozol: vannak-e tieid vagy nincsenek, magányos vagy-e, netán hiányzol valahol valakinek. Hogy a szentestén hol vagy és kivel, az mindent elárul rólad. A Csalán utcai albérlet lakója a valódi is és a regénybeli is végtelenül magányos ember volt, és éppen ezért mert csak a nagyon magányosak képesek erre kozmikusan tág és mindenkire kiterjedő részvétet érzett a többi szenvedő iránt.
Szűcs Barnabás egy árva kislány megmentésén fáradozik. Hogy ebbéli igyekezetét a sok-sok viszontagság után siker koronázza-e, az a történet végi karácsonyesten derül ki, mikor is a főhős a jelképpé nemesült karácsonyfa díszítését szemlélve kijelenti: Fel kell díszíteni minden ágat, legyen igazi karácsony.A Könyv Magyarul!


Letöltések Karácsony Kolozsvárt ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Karácsony Kolozsvárt ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  177
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  246 gr
  ISBN:
  9789632673165
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2691410 / 1161620  TAGS:
  Online Karácsony Kolozsvárt ebook, könyvet Karácsony Kolozsvárt FB2, Download Karácsony Kolozsvárt PDF , Download Karácsony Kolozsvárt MOBI, Online Karácsony Kolozsvárt könyvet, ingyenes letöltések Karácsony Kolozsvárt IPhone, Online könyvet Karácsony Kolozsvárt PDF, ingyenes Karácsony Kolozsvárt DJVU, ingyenes letöltések Karácsony Kolozsvárt TXT, letöltések Karácsony Kolozsvárt RTF, Online Karácsony Kolozsvárt FB2 , e-könyvet Karácsony Kolozsvárt letöltések TXT, ingyenes Karácsony Kolozsvárt letöltések könyvet, e-könyvet Karácsony Kolozsvárt download MOBI, letöltések Karácsony Kolozsvárt IPad, olvas Karácsony Kolozsvárt MOBI, olvas Karácsony Kolozsvárt DOC, ingyenes Karácsony Kolozsvárt AWZ, Download e-könyvet Karácsony Kolozsvárt iPad , ingyenes Karácsony Kolozsvárt DJVU, Download Karácsony Kolozsvárt e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Karácsony Kolozsvárt DVD, olvas Karácsony Kolozsvárt TXT, Book Karácsony Kolozsvárt letöltések DJVU, Karácsony Kolozsvárt letöltések könyvet ingyenes, Karácsony Kolozsvárt letöltések könyvet pdf ingyenes, Karácsony Kolozsvárt pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Karácsony Kolozsvárt pdf ingyenes, Karácsony Kolozsvárt letöltések könyvet epub ingyenes, Karácsony Kolozsvárt ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply