Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény

Demeter Júlia - Pintér Zsuzsanna - Jöszte poétának - Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény

Demeter Júlia és Pintér Márta Zsuzsanna könyve egy Szatmárnémetiben talált kéziratos kötet kritikai feldolgozása. A lektori jelentés kiemeli, hogy a "kézirat felbukkanása az utóbbi idők legnagyobb felfedezésének mondható a Csokonai-filológiában. A kötet jelentősége többrétű. Vannak benne Csokonai saját kezével lejegyzett versek, a kötet egyik másolója által ránk hagyományozott legalább két, eddig csak a költő címjegyzékeiről ismert vers szövege a további néhány költemény esetében is felvethető Csokonai szerzősége. Eddig csak töredékesen ismert versek hiányzó részletei kerültek elő, és számos kisebb-nagyobb szövegmódosításra is alkalom nyílik a kötet anyaga alapján. A kézirat egésze pedig azt bizonyítja, hogy a zsengék átdolgozásából született nagy toldalékos versek keletkezése szoros szálakkal kötődik Csokonai oktatási gyakorlatához, amelyről most eloször kapunk hiteles képet. A kéziratos gyűjtemény anyaga módosítja a korai Csokonai-kéziratok, címlisták, autográf és másolt jegyzékek keletkezési idejéről és körülményeiről eddig vallott nézeteket is. A gyűjtemény – amely összesen 163 mű szövegét őrizte meg, köztük Csokonai 62 versét és két állatdialógusát – több szállal kapcsolódik Csokonai életművéhez. A kötet első felének készítője Csokonai egy debreceni diákja volt, majd a költő is írt a füzetbe, melynek utolsó egysége már a Csokonai-kultusz egyik bizonyítéka. A szerzők részletes tanulmányban mutatják be a Szatmárnémeti Gyűjtemény keletkezését, filológiai problémáit, és összevetik azt a Csokonai-szöveghagyománnyal. Ezután közlik a kézirat teljes anyagát pontos, betűhív átiratban, szövegkritikai jegyzetekkel együtt. A most előkerült gyűjtemény új kérdéseket vet fel a kutatás számára, és még gazdagabbá, árnyaltabbá teszi a már eddig is oly nagy gonddal megrajzolt Csokonai-képet.A Könyv Magyarul!


Letöltések Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  344
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  340 gr
  ISBN:
  9789634463566
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2005
  Commodity code:
  2417501 / 1112784  TAGS:
  Online Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény ebook, könyvet Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény FB2, Download Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény PDF , Download Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény MOBI, Online Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény könyvet, ingyenes letöltések Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény IPhone, Online könyvet Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény PDF, ingyenes Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény DJVU, ingyenes letöltések Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény TXT, letöltések Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény RTF, Online Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény FB2 , e-könyvet Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény letöltések TXT, ingyenes Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény letöltések könyvet, e-könyvet Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény download MOBI, letöltések Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény IPad, olvas Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény MOBI, olvas Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény DOC, ingyenes Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény AWZ, Download e-könyvet Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény iPad , ingyenes Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény DJVU, Download Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény DVD, olvas Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény TXT, Book Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény letöltések DJVU, Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény letöltések könyvet ingyenes, Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény letöltések könyvet pdf ingyenes, Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény pdf ingyenes, Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény letöltések könyvet epub ingyenes, Jöszte poétának – Egy ismeretlen Csokonai-versgyűjtemény ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply