Jessze fája


Jessze fája – a gyöngyöspatai templomban látható csodálatos oltár, Mohács Lívia regényében háttér, a történelemmé táguló családi – és nem csupán családi – múlt, az ősök, akik emlékükkel, cselekedeteikkel – hősiességükkel vagy gyávaságukkal – bennünk élnek, magatartásunkat, ha akarjuk, ha nem meghatározzák, alakítják vagy legalábbis motiválják.
Honnan jött Marcsóka, az anya? Az ő személyiségének jegeit keresi az író, miközben általános érvényű tételeit szövi-sűríti cselekménnyé. Mert tudatosan akar “visszakapaszkodni a családfák gallyán az elmúlt időkbe”, mert szereti az idők folyamán fel-felbukkanó “egybeeséseket”, párhuzamokat, mert nem csupán egy családon belül vagyunk “együvé szerkesztve”; a múltunk, történelmünk mindnyájunké. Mert megértük azt a kort, amikor már nem volt időszerű a hősi magatartás, amikor már a túlélés lehetőségei határozták meg sokak cselekvéseit. De mi van a fel-felöltött maszkok mögött? Ki nem próbált elmeneküleni a megélt élmények elől? “Jobb nem teljesen odafigyelni, csak érintőlegesen, ha nagyon figyelsz, akkor nem éled túl” – írja Mohás.
A regény legmélyén meghúzúdó anya-lánya kapcsolat tisztázásának, feloldásának igénye lehetett életrehívója ennek a remek kisregénynek. Igazságot szeretne szolgáltatni anyjának és önmagának is, de mindenekelőtt meg akarja érteni az asszonyt s egykori önmagát is. S ehhez volt szüksége a művet oly gazdaggá tevő sokrétűségre, a korábban háttérbe szorított eseményekkel való szembenézésre. S bármilyen önkínzó feladat lehetett is ez Mohás Lívia számára, nekünk, olvasóknak élmény, nyereség. Kitűnő kisregénnyel lettünk gazdagabbak.A Könyv Magyarul!


Letöltések Jessze fája ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Jessze fája ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  166
  Cover:
  BOUND
  Weight:
  240 gr
  ISBN:
  9789634462538
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2003
  Commodity code:
  2058219 / 1081229  TAGS:
  Online Jessze fája ebook, könyvet Jessze fája FB2, Download Jessze fája PDF , Download Jessze fája MOBI, Online Jessze fája könyvet, ingyenes letöltések Jessze fája IPhone, Online könyvet Jessze fája PDF, ingyenes Jessze fája DJVU, ingyenes letöltések Jessze fája TXT, letöltések Jessze fája RTF, Online Jessze fája FB2 , e-könyvet Jessze fája letöltések TXT, ingyenes Jessze fája letöltések könyvet, e-könyvet Jessze fája download MOBI, letöltések Jessze fája IPad, olvas Jessze fája MOBI, olvas Jessze fája DOC, ingyenes Jessze fája AWZ, Download e-könyvet Jessze fája iPad , ingyenes Jessze fája DJVU, Download Jessze fája e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Jessze fája DVD, olvas Jessze fája TXT, Book Jessze fája letöltések DJVU, Jessze fája letöltések könyvet ingyenes, Jessze fája letöltések könyvet pdf ingyenes, Jessze fája pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Jessze fája pdf ingyenes, Jessze fája letöltések könyvet epub ingyenes, Jessze fája ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply