Itt, Európában

Konrád György - Itt, Európában

Mondhatjuk, hogy az Európai Unió új típusú nemzetközösség? Az európai polgárok közössége, vagy a nemzetállamoké, azaz a nemzeti kormányoké? Vállalják-e utóbbiak az Unióval együtt járó szabályokat, kötelezettségeket és azok teljesítésének ellenőrzését? Melyik elkötelezettségük erősebb: a nemzeti vagy az európai, a populista vagy a föderatív? A szovjet blokk, a kommunista pártállamok szétesése után mi keletkezik: nacionalista pártállam vagy liberális demokrácia? Kialakulhat-e az Európai Unión belül egy nemzeti autokrácia? Nyugat vagy Kelet? Megvalósítható-e a szavazattöbbségre támaszkodva a parlamentáris egypártrendszer? Mit jelent a többpártrendszerű demokrácián belül a nemzeti forradalom? Mennyiben jelent a nacionalista felsőbbségi állam vezéri államot? Vezéri párt – vezéri állam? Milyen mértékben jelenthet a kormányváltozás rendszerváltozást? Feljogosíthat-e a parlamenti többség az alkotmányos politikai rendszer, sőt az egész társadalmi rendszer felülről irányított, konszenzus nélküli átalakítására? Hogyan reagál az EU, ha nem egy belépni kívánó tagjelölt, hanem egy elfogadott tagország kormánya rendeli maga alá a gazdaságot, az adminisztrációt, a médiát, az oktatást, a kulturális intézményrendszert, a tananyagot? Kiterjedhet-e az európai-nemzetközi kontroll a gazdaságpolitikán túl a politikák összességére? Mit szól a demokrácia lebontásához az európai közösség? Sérti-e a nemzeti szuverenitást, ha a közös európai intézmények ellenzik az antidemokratikus jogszabályokat és intézkedéseket? Hazaárulás-e a nemzeti kormány visszaéléseivel szemben az európai közvéleményhez fordulni?

Ha a kelet-európai nemzeti politikusok parlamentáris teljhatalomra tesznek szert, kiépíthetik központosító pártállamukat vezérkultusszal és kegyenc-burzsoáziával. Vezérnek lenni, cselezni, harcolni kívül-belül szinte mindenkivel: nem könnyű mesterség.
Sokan reméljük, hogy a társadalom ezúttal is erősebb lesz, mint az állam.

Konrád György
A Könyv Magyarul!


Letöltések Itt, Európában ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Itt, Európában ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  232
  Cover:
  BOUND WITH DUST JACKET
  Weight:
  322 gr
  ISBN:
  9789630787123
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2484260 / 1103910
  Series:


  TAGS:
  Online Itt, Európában ebook, könyvet Itt, Európában FB2, Download Itt, Európában PDF , Download Itt, Európában MOBI, Online Itt, Európában könyvet, ingyenes letöltések Itt, Európában IPhone, Online könyvet Itt, Európában PDF, ingyenes Itt, Európában DJVU, ingyenes letöltések Itt, Európában TXT, letöltések Itt, Európában RTF, Online Itt, Európában FB2 , e-könyvet Itt, Európában letöltések TXT, ingyenes Itt, Európában letöltések könyvet, e-könyvet Itt, Európában download MOBI, letöltések Itt, Európában IPad, olvas Itt, Európában MOBI, olvas Itt, Európában DOC, ingyenes Itt, Európában AWZ, Download e-könyvet Itt, Európában iPad , ingyenes Itt, Európában DJVU, Download Itt, Európában e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Itt, Európában DVD, olvas Itt, Európában TXT, Book Itt, Európában letöltések DJVU, Itt, Európában letöltések könyvet ingyenes, Itt, Európában letöltések könyvet pdf ingyenes, Itt, Európában pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Itt, Európában pdf ingyenes, Itt, Európában letöltések könyvet epub ingyenes, Itt, Európában ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply