Isten városa


A világegyetem keletkezésének képeivel, a Nagy Bummal kezdődik Doctorow regénye, s miközben újra és újra visszatér a létezés eredendő titkának kérdéséhez – megidézve Einstein és Wittgenstein alakját és gondolatait -, egy rejtélyes történet bontakozik ki az ezredvégi Manhattanben. Thomas Pemberton atya episzkopális templomából eltűnik egy kereszt, amely aztán egy kis zsinagóga tetején bukkan fel. Pemberton atya nyomozásba kezd: kik és milyen indítékokból lophatták el a keresztet, és ha ez egy isteni jel számára, akkor vajon minek a jele? Mit akar megértetni vele a kereszt eltűnése és sorsának váratlan fordulata, melynek révén megismerkedik egy zsidó rabbinővel, és az új szerelem még jobban elmélyíti hitének válságát. Maga a sztori azonban csak a vázát adja Doctorow koltázsregényének; miközben a narrátor irodalommá igyekszik gyúrni Pemberton atya történetét, egy (litvániai gettóról szóló) elbeszélésén is dolgozik és beépíti a regény szövetébe különféle elmélkedéseit a föld történetéről, élővilágáról, a modern városról, a mindent bekebelező filmművészetről, vízióit a világ pusztulásáról, szabadverseit a XX. Század nagy háborúiról és a jazz-örökzöldek mélylélektani tartalmáról. Doctorow óriási lelki-szellemi koncentrációval varázsolja művészi egésszé a széthulló világ képeit, és felkavaró, radikális szenvedéllyel szól a hit kérdéseiről is.A Könyv Magyarul!


Letöltések Isten városa ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Isten városa ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  332
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  430 gr
  ISBN:
  9789639442061
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2002
  Commodity code:
  2144999 / 1030670
  Translator:


  TAGS:
  Online Isten városa ebook, könyvet Isten városa FB2, Download Isten városa PDF , Download Isten városa MOBI, Online Isten városa könyvet, ingyenes letöltések Isten városa IPhone, Online könyvet Isten városa PDF, ingyenes Isten városa DJVU, ingyenes letöltések Isten városa TXT, letöltések Isten városa RTF, Online Isten városa FB2 , e-könyvet Isten városa letöltések TXT, ingyenes Isten városa letöltések könyvet, e-könyvet Isten városa download MOBI, letöltések Isten városa IPad, olvas Isten városa MOBI, olvas Isten városa DOC, ingyenes Isten városa AWZ, Download e-könyvet Isten városa iPad , ingyenes Isten városa DJVU, Download Isten városa e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Isten városa DVD, olvas Isten városa TXT, Book Isten városa letöltések DJVU, Isten városa letöltések könyvet ingyenes, Isten városa letöltések könyvet pdf ingyenes, Isten városa pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Isten városa pdf ingyenes, Isten városa letöltések könyvet epub ingyenes, Isten városa ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply