Infoszótár

Bódi Zoltán - Infoszótár

Infokommunikációs eszközök vesznek körül, az egyszerű polgárból az internet előtt ülve már felhasználó lesz, és rögtön olyan nyelvi-technológiai közegbe kerül, ahol számtalan új kifejezés, nyelvhasználati forma ismeretét követeli meg tőle a környezet. Az Infoszótár felvillantja az informatikai szaknyelv szépségét, érdekességeit, néhol meglepő és gyakran kreatív nyelvi megoldásait.
A kötet újdonsága a személetmódja: megteremti a kapcsolatot az informatika, a nyelvtudomány és a felhasználók között, vagyis közérthetően, tudományos pontossággal és érdekesen kíván magyarázatot adni a kifejezések jelentésére, a technológiai háttérre és a nyelvi, nyelvhasználati, szükség esetén a helyesírási háttér bemutatására. Így egyaránt használható értelmező szótárnak, olvasmányos, tájékoztató, ismeretterjesztő munkának és tudományos továbbgondolásra is alkalmas adattárnak. Megtudhatjuk például, mit jelent a podcasting, kit nevezünk geeknek, mire való az EeePC, vagy mit rövidít a TFT. Választ kapunk arra is, hogy a software nálunk miért lett szoftver, vagy hogy miként írjuk a képüzenetet: MMS, mms, netán ememes?

Dr. Bódi Zoltán nyelvész, főiskolai tanár a Kodolányi János Főiskola Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén. A Magyar Rádió Netidők (korábban Modem Idők) című digitális kultúrával foglalkozó műsorának 1995-től, a kezdetektől fogva állandó szereplője, nyelvész szakértője. Kutatási területe az informatika nyelvhasználata és terminológiája.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Infoszótár ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Infoszótár ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  230
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  270 gr
  ISBN:
  9789639902626
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2218008 / 1074001
  Series:


  TAGS:
  Online Infoszótár ebook, könyvet Infoszótár FB2, Download Infoszótár PDF , Download Infoszótár MOBI, Online Infoszótár könyvet, ingyenes letöltések Infoszótár IPhone, Online könyvet Infoszótár PDF, ingyenes Infoszótár DJVU, ingyenes letöltések Infoszótár TXT, letöltések Infoszótár RTF, Online Infoszótár FB2 , e-könyvet Infoszótár letöltések TXT, ingyenes Infoszótár letöltések könyvet, e-könyvet Infoszótár download MOBI, letöltések Infoszótár IPad, olvas Infoszótár MOBI, olvas Infoszótár DOC, ingyenes Infoszótár AWZ, Download e-könyvet Infoszótár iPad , ingyenes Infoszótár DJVU, Download Infoszótár e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Infoszótár DVD, olvas Infoszótár TXT, Book Infoszótár letöltések DJVU, Infoszótár letöltések könyvet ingyenes, Infoszótár letöltések könyvet pdf ingyenes, Infoszótár pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Infoszótár pdf ingyenes, Infoszótár letöltések könyvet epub ingyenes, Infoszótár ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply