Informális tanulás az Aranycsapat korában

Horváth H. Attila - Informális tanulás az Aranycsapat korában

A könyv azt a tanulási formát tárgyalja, amely a mindennapok természetes velejárója, az emberi tevékenységek kísérője, és mert magától értetődőnek tekinti az egyén, ezért észre sem veszi, hogy általa gazdagodott a tudása, fejlődtek a készségei. Az oktatásügyben az egész életen át tartó tanulás gondolatának általánossá válása előtérbe állította a tanulás formáinak kérdését. A formális, nem formális és informális tanulás megkülönböztetésével jól érzékelhetővé vált az iskolán kívüli tanulás fontossága és az iskolának az a szerepe, amelyet a különböző tanulási formák integrálásában játszhat.
Ez a munka az informális tanulást egy meghatározott időkeretben vizsgálja, amit az Aranycsapat koraként jelöl, s ami alatt az 1920-as évektől 1956-ig terjedő időszakot érti. (Nemcsak az olimpiai bajnoki címet Helsinkiben, a 6:3-as győzelmet a Wembley-ben, az 1950 és 1954 közötti veretlenséget tekinti ide tartozónak, hanem a felkészülés idejét is.) A megközelítésből adódik, hogy a játékosok gyerekkorát is figyelembe veszi, hiszen a zömük 6 osztálynál többet nem végzett el az iskolában. Az általuk elért siker, a világhír kevéssé az iskolai, sokkal inkább az iskolán kívüli tanulás eredménye.
Az olvasó betekintést nyerhet ez időszak sajátos informális tanulási színtereibe: a cserkészet és a levente, a sportegyesületek és a vendéglők világába, miközben két labdarúgó, Puskás és Deák mikrokörnyezetén keresztül a korabeli család és kortárscsoport hatásáról is képet kap, nagymértékben az íratlan történelem (oral history) adataira támaszkodva. A grundon folyó meccsek sorsformáló szerepét a játékosok és a játék oldaláról is vizsgálja a könyv, hiszen a futball elengedhetetlen része a nézőközönség, amely ugyancsak az informális tanulás közege. A néző pedig lehet a klub grundokat bejáró megfigyelője, az elkötelezett drukker, a kíváncsi nézelődő, a visszatekintő kutató, a tévénéző, a gyerek és az öreg, a nő és a férfi. Nekik ajánlható ez a könyv.A Könyv Magyarul!


Letöltések Informális tanulás az Aranycsapat korában ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Informális tanulás az Aranycsapat korában ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  272
  Borító:
  KARTONÁLT
  Súly:
  350 gr
  ISBN:
  9789636933739
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2011
  Árukód:
  2221630 / 1077590  TAGS:
  Online Informális tanulás az Aranycsapat korában ebook, könyvet Informális tanulás az Aranycsapat korában FB2, Download Informális tanulás az Aranycsapat korában PDF , Download Informális tanulás az Aranycsapat korában MOBI, Online Informális tanulás az Aranycsapat korában könyvet, ingyenes letöltések Informális tanulás az Aranycsapat korában IPhone, Online könyvet Informális tanulás az Aranycsapat korában PDF, ingyenes Informális tanulás az Aranycsapat korában DJVU, ingyenes letöltések Informális tanulás az Aranycsapat korában TXT, letöltések Informális tanulás az Aranycsapat korában RTF, Online Informális tanulás az Aranycsapat korában FB2 , e-könyvet Informális tanulás az Aranycsapat korában letöltések TXT, ingyenes Informális tanulás az Aranycsapat korában letöltések könyvet, e-könyvet Informális tanulás az Aranycsapat korában download MOBI, letöltések Informális tanulás az Aranycsapat korában IPad, olvas Informális tanulás az Aranycsapat korában MOBI, olvas Informális tanulás az Aranycsapat korában DOC, ingyenes Informális tanulás az Aranycsapat korában AWZ, Download e-könyvet Informális tanulás az Aranycsapat korában iPad , ingyenes Informális tanulás az Aranycsapat korában DJVU, Download Informális tanulás az Aranycsapat korában e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Informális tanulás az Aranycsapat korában DVD, olvas Informális tanulás az Aranycsapat korában TXT, Book Informális tanulás az Aranycsapat korában letöltések DJVU, Informális tanulás az Aranycsapat korában letöltések könyvet ingyenes, Informális tanulás az Aranycsapat korában letöltések könyvet pdf ingyenes, Informális tanulás az Aranycsapat korában pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Informális tanulás az Aranycsapat korában pdf ingyenes, Informális tanulás az Aranycsapat korában letöltések könyvet epub ingyenes, Informális tanulás az Aranycsapat korában ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply