II. Szilveszter, az ezredik év pápája

Pierre Riché - II. Szilveszter, az ezredik év pápája

Aurillaci Gerbert II. Szilveszter néven 999-től 1003-ig volt a nyugati keresztény egyház feje, abban a forrongó, sors- és perdöntő korban, amelyben a később megszilárdult és megváltoztathatatlannak bizonyult erővonalak kezdtek kirajzolódni Európa világi és egyházi térképén. A szerző, Pierre Riché történész méltatja honfitársát, az első francia pápát, pontosan lefesti a történelmi hátteret és az eseményeket, könyvének legfőbb érdeme azonban az, hogy Aurillaci Gerbert-t, ezt a roppant műveltségű, kivételes tehetségű, ambíciókkal megvert és megáldott, alacsony származása ellenére a legmagasabb székbe jutott embert képes eleven közelségben a mai olvasó elé állítani. Gerbert saját terjedelmes levelezése, krónikák és egyéb híradások, a legfrissebb kutatási eredmények gazdag alapanyagként szolgáltak a szerzőnek, de mint ő maga mondja: ami Gerbert személyiségének legmélyén rejlett, az nem fogható meg a történész számára. Királyok és császárok, egyházhercegek és szentek barátjaként Gerbert nem volt hős, sem szent. Mint széles látókörű, tevékeny és nagyravágyó ember sikerrel használta ki szellemi képességeit és gazdag életútjának körülményeit, hogy kivívja magának kortársai tiszteletét. Egyesek csodálták, mások rettegték vagy gyűlölték, de senki sem maradt iránta közömbös. Ezer év elteltével újabb és újabb meglepetésekkel szolgál azoknak, akik érdeklődnek iránta.A Könyv Magyarul!


Letöltések II. Szilveszter, az ezredik év pápája ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések II. Szilveszter, az ezredik év pápája ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  14.2 x 19.8 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  264
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9635062796
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1999
  Commodity code:


  TAGS:
  Online II. Szilveszter, az ezredik év pápája ebook, könyvet II. Szilveszter, az ezredik év pápája FB2, Download II. Szilveszter, az ezredik év pápája PDF , Download II. Szilveszter, az ezredik év pápája MOBI, Online II. Szilveszter, az ezredik év pápája könyvet, ingyenes letöltések II. Szilveszter, az ezredik év pápája IPhone, Online könyvet II. Szilveszter, az ezredik év pápája PDF, ingyenes II. Szilveszter, az ezredik év pápája DJVU, ingyenes letöltések II. Szilveszter, az ezredik év pápája TXT, letöltések II. Szilveszter, az ezredik év pápája RTF, Online II. Szilveszter, az ezredik év pápája FB2 , e-könyvet II. Szilveszter, az ezredik év pápája letöltések TXT, ingyenes II. Szilveszter, az ezredik év pápája letöltések könyvet, e-könyvet II. Szilveszter, az ezredik év pápája download MOBI, letöltések II. Szilveszter, az ezredik év pápája IPad, olvas II. Szilveszter, az ezredik év pápája MOBI, olvas II. Szilveszter, az ezredik év pápája DOC, ingyenes II. Szilveszter, az ezredik év pápája AWZ, Download e-könyvet II. Szilveszter, az ezredik év pápája iPad , ingyenes II. Szilveszter, az ezredik év pápája DJVU, Download II. Szilveszter, az ezredik év pápája e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések II. Szilveszter, az ezredik év pápája DVD, olvas II. Szilveszter, az ezredik év pápája TXT, Book II. Szilveszter, az ezredik év pápája letöltések DJVU, II. Szilveszter, az ezredik év pápája letöltések könyvet ingyenes, II. Szilveszter, az ezredik év pápája letöltések könyvet pdf ingyenes, II. Szilveszter, az ezredik év pápája pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet II. Szilveszter, az ezredik év pápája pdf ingyenes, II. Szilveszter, az ezredik év pápája letöltések könyvet epub ingyenes, II. Szilveszter, az ezredik év pápája ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply