Igazságtétel

Kanyó András - Igazságtétel

Mélyről indult, meredeken ívelő pályát futott be. A csúcsról zuhant a mélybe. Kezdettől vonzódott a politikához. Zalaegerszegi plébánosként lapot szerkesztett, antiszemita felhangú írásokkal. A harmincas években a nyilasokkal kokettált, akik aztán hatalomra jutva, Sopronkőhidára hurcolták. Szabadulását, s talán életben maradását is az általa annyira gyűlölt Szovjetunió hadseregének köszönhette. Megrögzött királypárti volt. Magát zászlósúrnak, az egész nemzet szellemi és politikai vezetőjének tekintette, aki fölötte áll a miniszterelnöknek is. Hazáját egy újjáélesztett monarchia tagjaként szerette volna látni, Habsburg Ottóval a trónon. A köztársaságot elutasította, kormányával nem tárgyalt. Az állam és az egyház viszonyának rendezésére nem volt hajlandó. Amerikai beavatkozást sürgetett, azt sem bánva, ha az háborúhoz vezetne. Rákosi az ÁVH-t uszította rá. Ügynökökkel vették körül, behálózták egyházát is. Az egyenlőtlen küzdelemnek a koncepciós per vetett véget. Megrettent a várható ítélettől, együttműködött perbefogóival, s Péter Gáborral. Világszemlélete a börtönévek és az amerikai követségen töltött tizenöt esztendő alatt sem változott. Elutasította XXIII. János és VI. Pál Kelet felé nyitó politikáját, a Vatikán és a magyar állam közötti tárgyalásokat. Utolsó éveiben többet ártott, mint használt egyházának. Nagy feltűnést keltő Emlékirataim című kötetében nagyvonalúan kezel, s megmásít tényeket. Aszerint, hogy azok használnak-e vagy sem a magáról kialakítani óhajtott képnek. Maradt, aki volt. VI. Pál pápa fogalmazása szerint: makacs, nehezen kezelhető, akinek sok ténykedése nehezen érthető meg.A Könyv Magyarul!


Letöltések Igazságtétel ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Igazságtétel ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  512
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  820 gr
  ISBN:
  9789630676274
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2210134 / 1066311  TAGS:
  Online Igazságtétel ebook, könyvet Igazságtétel FB2, Download Igazságtétel PDF , Download Igazságtétel MOBI, Online Igazságtétel könyvet, ingyenes letöltések Igazságtétel IPhone, Online könyvet Igazságtétel PDF, ingyenes Igazságtétel DJVU, ingyenes letöltések Igazságtétel TXT, letöltések Igazságtétel RTF, Online Igazságtétel FB2 , e-könyvet Igazságtétel letöltések TXT, ingyenes Igazságtétel letöltések könyvet, e-könyvet Igazságtétel download MOBI, letöltések Igazságtétel IPad, olvas Igazságtétel MOBI, olvas Igazságtétel DOC, ingyenes Igazságtétel AWZ, Download e-könyvet Igazságtétel iPad , ingyenes Igazságtétel DJVU, Download Igazságtétel e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Igazságtétel DVD, olvas Igazságtétel TXT, Book Igazságtétel letöltések DJVU, Igazságtétel letöltések könyvet ingyenes, Igazságtétel letöltések könyvet pdf ingyenes, Igazságtétel pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Igazságtétel pdf ingyenes, Igazságtétel letöltések könyvet epub ingyenes, Igazságtétel ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply