Huszárkalandjaim


Hatvan évvel a háború után már kevesen tudják, különösen a fiatal generáció tagjai közül, hogy kik is voltak a hadapródok. Az utolsó hadapródiskolások, beleértve magamat is, ma már hetvenöt-nyolcvan év körüliek lehetnek.
Azok a fiatalok, akik a Horthy-rendszerben érettségivel vagy diplomával rendelkezve vonultak be katonának, mindkét karjukon, a zubbony ujján a csukló felett ívelt szalagot viseltek, katonanyelven paszományt, ezért is hívták őket karpaszományosoknak. Ezeket a karpaszományosokat vezényelték aztán a hadapródiskolára és tiszti iskolára, majd ezekből lettek a tartalékos tisztek, ha megfeleltek az akkori szigorú követelményeknek. Akik kihullottak a rostán a vizsgákon, azok megmaradtak sima karpaszományosnak.
A karpaszomány, ez az egyszerű, felvarrt szalagocska, meghatározta, illetve megpecsételte viselőjének sorsát. Hogy ez mennyire igaz, azt magamról tudom, mert én is diplomásként vonultam be 1943 őszén katonának Máramarosszigetre az 1. hegyi fogatolt vonatosztályhoz.
A bevonulás napja emlékezetes maradt számomra, mert ekkor kezdődött katonaéletem zűrös időszaka. Aztán minden úgy folytatódott, ahogy meg volt írva sorsom nagy könyvében, a bevonulástól kezdve mindvégig, amíg le nem tettem a katonaruhát, beleértve a frontszolgálatot és a két és fél év hadifogságot a Szovjetunióban.
Lovag Kocsis BarnabásA Könyv Magyarul!


Letöltések Huszárkalandjaim ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Huszárkalandjaim ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  252
  Cover:
  BOUND
  Weight:
  420 gr
  ISBN:
  9789639329867
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2004
  Commodity code:
  2116962 / 1019516
  Series:


  TAGS:
  Online Huszárkalandjaim ebook, könyvet Huszárkalandjaim FB2, Download Huszárkalandjaim PDF , Download Huszárkalandjaim MOBI, Online Huszárkalandjaim könyvet, ingyenes letöltések Huszárkalandjaim IPhone, Online könyvet Huszárkalandjaim PDF, ingyenes Huszárkalandjaim DJVU, ingyenes letöltések Huszárkalandjaim TXT, letöltések Huszárkalandjaim RTF, Online Huszárkalandjaim FB2 , e-könyvet Huszárkalandjaim letöltések TXT, ingyenes Huszárkalandjaim letöltések könyvet, e-könyvet Huszárkalandjaim download MOBI, letöltések Huszárkalandjaim IPad, olvas Huszárkalandjaim MOBI, olvas Huszárkalandjaim DOC, ingyenes Huszárkalandjaim AWZ, Download e-könyvet Huszárkalandjaim iPad , ingyenes Huszárkalandjaim DJVU, Download Huszárkalandjaim e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Huszárkalandjaim DVD, olvas Huszárkalandjaim TXT, Book Huszárkalandjaim letöltések DJVU, Huszárkalandjaim letöltések könyvet ingyenes, Huszárkalandjaim letöltések könyvet pdf ingyenes, Huszárkalandjaim pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Huszárkalandjaim pdf ingyenes, Huszárkalandjaim letöltések könyvet epub ingyenes, Huszárkalandjaim ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply