Hősök vagy balekok?

B. Juhász Erzsébet - Hősök vagy balekok?

A Kossuth Könyvkiadó a rendszerváltás idején, 1989-ben adta közre az irodalomtörténész-szociológus irodalomtörténeti monográfiáját, amely alapos szociológiai elemzésnek vetette alá a hetvenes években induló új alkotónemzedék műveit. Az 1986-ban doktori értekezésként elkészült és 1988-ban megvédett munka a deviancia fogalmát állította középpontba, azt vizsgálva, hogy e jelenség különböző megnyilvánulásai mennyiségileg mérhetően hogyan jelentkeznek a vizsgált művekben. Az emberölés, az öngyilkosság, az alkoholizmus vagy a lézengő életmód, illetve a közvetlen szociológiai tartalmak, pl. a család ábrázolásait elemezve a szerző arra a következtetésre jut, hogy egy olyan új írógeneráció jelent meg a magyar irodalomban, amelynek alapállását a kívülállás, a kivonulás, a korszak kínálta sivár létlehetőségek elutasítása, az önvesztés vállalása jellemezte. Bár a mű magán hordozza a szocialista tudományosság objektív stílusjegyeit és bőven idéz a marxizmus klasszikusaiból is, a korszak irodalmáról, egyszersmind a felbomló szocialista társadalomról hiteles és értékes elemzést nyújt. Főleg irodalomtörténészek és a korszakkal foglalkozó társadalomtörténészek figyelmébe ajánlható az elemzett szépirodalmi művek listájával és szakirodalmi bibliográfiával záródó mű.A Könyv Magyarul!


Letöltések Hősök vagy balekok? ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Hősök vagy balekok? ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  13.5 x 19.9 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  256
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9789634466086
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2011
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Hősök vagy balekok? ebook, könyvet Hősök vagy balekok? FB2, Download Hősök vagy balekok? PDF , Download Hősök vagy balekok? MOBI, Online Hősök vagy balekok? könyvet, ingyenes letöltések Hősök vagy balekok? IPhone, Online könyvet Hősök vagy balekok? PDF, ingyenes Hősök vagy balekok? DJVU, ingyenes letöltések Hősök vagy balekok? TXT, letöltések Hősök vagy balekok? RTF, Online Hősök vagy balekok? FB2 , e-könyvet Hősök vagy balekok? letöltések TXT, ingyenes Hősök vagy balekok? letöltések könyvet, e-könyvet Hősök vagy balekok? download MOBI, letöltések Hősök vagy balekok? IPad, olvas Hősök vagy balekok? MOBI, olvas Hősök vagy balekok? DOC, ingyenes Hősök vagy balekok? AWZ, Download e-könyvet Hősök vagy balekok? iPad , ingyenes Hősök vagy balekok? DJVU, Download Hősök vagy balekok? e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Hősök vagy balekok? DVD, olvas Hősök vagy balekok? TXT, Book Hősök vagy balekok? letöltések DJVU, Hősök vagy balekok? letöltések könyvet ingyenes, Hősök vagy balekok? letöltések könyvet pdf ingyenes, Hősök vagy balekok? pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Hősök vagy balekok? pdf ingyenes, Hősök vagy balekok? letöltések könyvet epub ingyenes, Hősök vagy balekok? ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply