Honfoglalók fegyverben

Petkes Zsolt - Honfoglalók fegyverben

A had- és fegyvertörténeti kutatásokat mindig kiemelt figyelem övezte mind a kutatók, mind az érdeklődő nagyközönség részéről. Ez népünk korai, 9-10. századi történelmére is igaz, gondoljunk akár a vándorlásokat és a honfoglalást övező harcokra vagy az azokat követő "kalandozó" hadjáratokra. A ,,Magyar őstörténet" sorozat soron következő, harmadik kötetének célja, hogy a téma népszerűségét kihasználva eddig nem, vagy kevéssé ismert információkat nyújtson a téma szerelmesei és a korszak iránt érdeklődök számára.
A korábbi kötetekhez hasonlóan a 9-10. századi magyarság harcait, taktikáját és fegyverzetét sem közegéből kiragadva, hanem a korszak más népeivel összehasonlítva mutatjuk be: rövid tanulmányokon keresztül ismerhetjük meg az ellenfelek fegyverzetét és harcmodorát, valamint kitekintünk a sztyeppei és az európai hadviselés módozataira is.
A kötet három témakört ölel fel. Az első a taktika, amely talán a legnehezebben megfogható eleme a korai magyarság hadászatának, hiszen alig rendelkezünk történeti forrásokkal e kérdésről. Különféle analógiák segítségével azonban mégis fogalmat alkothatunk róla, hogy hogyan is vívták elődeink csatáikat, hogyan vezették hadjárataikat. Mindenkinek a fejében ott él a kép a tetetett visszavonulásról és a vérszemet kapó ellenség csapdába csalásáról, a helyzet azonban koránt sem ilyen egyszerű. Az ellenféllel tényleg el kellett hitetni, hogy győzött, ha pedig lépre ment, valóban meg kellett semmisíteni. És vajon mi történhetett akkor, amikor két hasonló fegyverzetű, "keleti lovas-nomád" csoport csapott össze egymással? Rövid nyilazás után mindkét csapat menekülőre fogta volna?
A könyv második nagy témaköre a fegyverzet. Az íjászat kiemelt szerepe ma mindenki számára ismert, de ez nem mindig volt így: a budapesti Hősök terén látható vezérek közül csupán egyet ábrázoltak íjjal. A kötet a régészek és az íjkészítő mesterek szemszögéből is bemutatja a honfoglaló magyarság íjászfelszerelést az íjtól a vesszőn át egészen a különböző típusú tegezekig. A magyarság persze nem csak a távolsági harc eszközeivel élt az összecsapások során, az ellenfél legyőzésének elhagyhatatlan része volt a közelharc. Kötetünk ezen részében tehát megismerkedünk a magyarsághoz köthető szablyákkal, kardokkal, baltákkal és a lándzsákkal is.
A magyarság 10. századi történelmével foglalkozó könyvek elmaradhatatlan része az úgynevezett "kalandozó hadjáratok" bemutatása, ez a mi esetünkben is így van: e téma képezi a harmadik nagy fejezetet, ismertetve a hadjáratok hátterét, főbb irányait, eseményeit, bemutatva a Nyugat-Európában talált, elődeink hadjárataihoz köthető régészeti emlékeket.A Könyv Magyarul!


Letöltések Honfoglalók fegyverben ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Honfoglalók fegyverben ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  200
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  520 gr
  ISBN:
  9789632276946
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2639622 / 1149970  TAGS:
  Online Honfoglalók fegyverben ebook, könyvet Honfoglalók fegyverben FB2, Download Honfoglalók fegyverben PDF , Download Honfoglalók fegyverben MOBI, Online Honfoglalók fegyverben könyvet, ingyenes letöltések Honfoglalók fegyverben IPhone, Online könyvet Honfoglalók fegyverben PDF, ingyenes Honfoglalók fegyverben DJVU, ingyenes letöltések Honfoglalók fegyverben TXT, letöltések Honfoglalók fegyverben RTF, Online Honfoglalók fegyverben FB2 , e-könyvet Honfoglalók fegyverben letöltések TXT, ingyenes Honfoglalók fegyverben letöltések könyvet, e-könyvet Honfoglalók fegyverben download MOBI, letöltések Honfoglalók fegyverben IPad, olvas Honfoglalók fegyverben MOBI, olvas Honfoglalók fegyverben DOC, ingyenes Honfoglalók fegyverben AWZ, Download e-könyvet Honfoglalók fegyverben iPad , ingyenes Honfoglalók fegyverben DJVU, Download Honfoglalók fegyverben e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Honfoglalók fegyverben DVD, olvas Honfoglalók fegyverben TXT, Book Honfoglalók fegyverben letöltések DJVU, Honfoglalók fegyverben letöltések könyvet ingyenes, Honfoglalók fegyverben letöltések könyvet pdf ingyenes, Honfoglalók fegyverben pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Honfoglalók fegyverben pdf ingyenes, Honfoglalók fegyverben letöltések könyvet epub ingyenes, Honfoglalók fegyverben ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply