Hogyan írjam?


Kedves Középiskolás!
Helyesírási kultúránk színvonala műveltségünk fontos fokmérője, ezért ajánlom ezt a könyvet elsősorban Neked, továbbtanulásra készülő középiskolás diáknak, valamint azoknak az érdeklődő felnőtteknek is, akik föl szeretnék frissíteni helyesírástudásukat. A könyv gyakorlatai, gyakorlószövegei és szótára három egyformán fontos célt szolgálnak: segítenek megérteni és elsajátítani a legfontosabb helyesírási szabályokat, sok-sok feladatot kínálnak a szabályok alkalmazására, és fölkészítenek a nap mint nap forgatandó helyesírási
kézikönyvek használatára. A könyvnek az írástörténettel, valamint a helyesírás stilisztikai vonatkozásaival foglalkozó fejezeteiből általános anyanyelvi műveltségedet is gazdagíthatod. A Helyesírási gyakorlatok című fejezetben különféle típusú feladatokban teheted próbára helyesírási ismereteidet, vagy e gyakorlatok segítségével ismerkedhetsz meg a számodra eddig ismeretlen helyesírási szabályokkal. A feladatok legnagyobb részének a megoldását megtalálod a Kulcs című fejezetben. A helyesírási gyakorlatok az általános iskolában elsajátított hagyományos grammatikai ismeretekre épülnek, így a helyesírási feladatok megoldásával gyakran nemcsak a helyesírási, hanem a grammatikai tudásodat is megszilárdíthatod. A feladatok elvégzéséhez segítségért fordulhatsz a helyesírási szabályzathoz az utasításszöveg mellett található szabályszám alapján. A legelső gyakorlatok mindig a helyesírási szabályokat igyekeznek megtanítani, és csak utánuk következnek a gyakorló, alkalmazó jellegű feladatok. A hibakereső feladatokkal csak sok-sok gyakorlás után próbálkozz! A helyesírás-történeti és a helyesírás-elméleti feladatok egy része Szathmári Istvánnak A magyar helyesírás alapjai című könyvére épül, feltétlenül ajánlom e könyv elolvasását. A gyakorlatokkal megbirkózhatsz otthon önállóan, de hasznos lehet, ha társaiddal együtt, magyartanárod segítő közreműködésével is megbeszélitek őket.
A Gyakorlósorok című fejezet az egyes témakörökhöz kapcsolódó, tollbamondásra szánt ellenőrző sorokat tartalmazza. Az A, B, C jelű sorok egyenlő nehézségi fokúak, és a gyakorlatok, valamint a megtanulandó helyesírási szabályok példaanyagából válogatnak. Ezért csak az egyes témakörök befejezése után érdemes hozzáfognod a hallás után történő rögzítésükhöz. A Gyakorlószövegek című fejezetben különféle témájú, nehéz helyesírási példákkal dúsított szövegeket olvashatsz. Mivel ezek egyszerre többféle helyesírási kérdést is felölelnek, alkalmazásukat inkább ismétlés vagy összefoglalás céljából javaslom. A szövegeket használhatod
helyesírás-elemzésre és tollbamondásra egyaránt. A dőlt betűvel kiemelt szóalakokat hallás után történő rögzítés előtt célszerű leírnod, esetleg grammatikailag elemezned vagy az írásmódjukra vonatkozó helyesírási alapelveket, szabályokat fölidézned.
A helyesírástudásodra nemcsak a nyelvtanórán van szükséged, hanem más órákon, egész életedben is, ezért találod e könyvben a Nehéz szavak szótára című fejezetet. Ebben tantárgyanként összegyűjtve tanulmányozhatod azokat a kifejezéseket, amelyek helyesírása általában problémát jelent, de természetesen nem az összeset. Tekintsd ezt a szótárt munkaszótárnak, és folyamatosan, napról napra bővítsd a számodra helyesírási nehézséget okozó szavakkal, szókapcsolatokkal!
Ha végeztél a gyakorlatokkal, a helyesírási példatár elemzésével, később újra és újra vedd elő őket, hiszen csak így tarthatod frissen helyesírási ismereteidet, csak így válhatsz megbízható helyesírási kultúrával rendelkező, sikeres felnőtté.
Mindehhez jókedvet, szorgalmat és kitartást kívánok!
A szerzőA Könyv Magyarul!


Letöltések Hogyan írjam? ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Hogyan írjam? ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  132
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  250 gr
  ISBN:
  9789631948639
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2012
  Commodity code:
  2120662 / 1020297
  Format:


  TAGS:
  Online Hogyan írjam? ebook, könyvet Hogyan írjam? FB2, Download Hogyan írjam? PDF , Download Hogyan írjam? MOBI, Online Hogyan írjam? könyvet, ingyenes letöltések Hogyan írjam? IPhone, Online könyvet Hogyan írjam? PDF, ingyenes Hogyan írjam? DJVU, ingyenes letöltések Hogyan írjam? TXT, letöltések Hogyan írjam? RTF, Online Hogyan írjam? FB2 , e-könyvet Hogyan írjam? letöltések TXT, ingyenes Hogyan írjam? letöltések könyvet, e-könyvet Hogyan írjam? download MOBI, letöltések Hogyan írjam? IPad, olvas Hogyan írjam? MOBI, olvas Hogyan írjam? DOC, ingyenes Hogyan írjam? AWZ, Download e-könyvet Hogyan írjam? iPad , ingyenes Hogyan írjam? DJVU, Download Hogyan írjam? e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Hogyan írjam? DVD, olvas Hogyan írjam? TXT, Book Hogyan írjam? letöltések DJVU, Hogyan írjam? letöltések könyvet ingyenes, Hogyan írjam? letöltések könyvet pdf ingyenes, Hogyan írjam? pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Hogyan írjam? pdf ingyenes, Hogyan írjam? letöltések könyvet epub ingyenes, Hogyan írjam? ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply