Hofmannsthal és kora

Hermann Broch - Hofmannsthal és kora

Hermann Broch nagy ívű korképet vázol fel esszéjében, amely kultúrtörténeti regény is lehetne: azt vizsgálja, hogyan volt képes a múlt század végi bécsi kultúra önnön stílustalanságát minőséggé, sőt máig jellegzetes, önálló ízlésiránnyá emelni. Azt a pillanatot ragadja meg, amelyben az Osztrák-Magyar Monarchia válsága a modern emberi létezés válságaként jelent meg, s ennek egyik legsajátosabb művészi feldolgozását a kiváló költő, Hugo von Hofmannsthal (1874-1929) adta. Hofmannsthalt mind származása, mind neveltetése arra késztette, hogy a bécsi kultúra utolsó felvirágzásában, amelyet már az elmúlás csendje és üressége vett körül, a hagyományok roncsainak eklektikus halmazát még egyszer egységessé, egyetemessé s ezáltal igazivá tegye; költészetében még egyszer, utoljára összefonódik élet, álom és halál, s a világháború árnyékában még egyszer megszólal a világszínház. Hermann Broch, aki a 20. század egyik legkiválóbb prózaírója volt (regényei közül A kísértő és a Vergilius halála magyarul is megjelent), esszéíróként is a legnagyobbak közé tartozott: Hofmannsthal és kora című munkája olyan gondolkodónak mutatja, aki rendkívüli éleslátással és példás következetességgel tárja fel a modern művészet, sőt az egész újkori kultúra válságba torkolló ellentmondásait, s gondolja végig új művészi értékek keletkezésének lehetőségét.A Könyv Magyarul!


Letöltések Hofmannsthal és kora ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Hofmannsthal és kora ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  12.5 x 18.5 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  223
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9632079280
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1988
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Hofmannsthal és kora ebook, könyvet Hofmannsthal és kora FB2, Download Hofmannsthal és kora PDF , Download Hofmannsthal és kora MOBI, Online Hofmannsthal és kora könyvet, ingyenes letöltések Hofmannsthal és kora IPhone, Online könyvet Hofmannsthal és kora PDF, ingyenes Hofmannsthal és kora DJVU, ingyenes letöltések Hofmannsthal és kora TXT, letöltések Hofmannsthal és kora RTF, Online Hofmannsthal és kora FB2 , e-könyvet Hofmannsthal és kora letöltések TXT, ingyenes Hofmannsthal és kora letöltések könyvet, e-könyvet Hofmannsthal és kora download MOBI, letöltések Hofmannsthal és kora IPad, olvas Hofmannsthal és kora MOBI, olvas Hofmannsthal és kora DOC, ingyenes Hofmannsthal és kora AWZ, Download e-könyvet Hofmannsthal és kora iPad , ingyenes Hofmannsthal és kora DJVU, Download Hofmannsthal és kora e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Hofmannsthal és kora DVD, olvas Hofmannsthal és kora TXT, Book Hofmannsthal és kora letöltések DJVU, Hofmannsthal és kora letöltések könyvet ingyenes, Hofmannsthal és kora letöltések könyvet pdf ingyenes, Hofmannsthal és kora pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Hofmannsthal és kora pdf ingyenes, Hofmannsthal és kora letöltések könyvet epub ingyenes, Hofmannsthal és kora ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply