Hofi – Pusszantás mindenkinek


Figyelj, haver! Tehozzád beszélek… Pusszantalak titeket, aranyosaim, gyertek el máskor is… – hallom a szavait, ahogy belépek Thália szentélyébe. A színpad a megszokott helyen, s a széksorok lassan megtelnek a nyolc órakor kezdődő előadásra. Felgördül a függöny. Eltűnik a tér, az idő, mert a színház az maga a varázs. Szinte érinthetővé válik a csend, minden szem egyfelé fordul, vár a közönség. Őt várja, a királyok királyát, az elmúlt évtizedek legnagyobb nevettetőjét. De mozdulatlan marad minden. Az örökkévalóságba ágyazta az idő azt, akit mindenki szeretett, akinek emberközelségét és humorát egy ország leste, kívánta, várta. Döbbent csend ül a közönség arcán, olyan fájdalmas és mély csend, amit csak azok érthetnek és hallhatnak, akik nem tudnak beletörődni abba, hogy egyszer csak vége lett örökre annak a varázsnak, amely átitatta azokat az estéket, amelyeket nekünk ajándékozott Hofi Géza. Könnyes lett a szemem a váratlan hír hallatán. Meghalt… – csengett a szó még percek, még órák múlva is a fülemben. Nem akartam elhinni, hogy elment közülünk ez az óriás, ez a csodálatos ember, akinek mosolya átitatta a lelket, aki emberek százait nevettette meg estéről estére. Poénbombáin úgy kacagtunk, hogy még a könny is csorgott a szemünkből. Sosem veszett ki belőle a küzdés szelleme, harcolt a kisemberekért, a népért, a népéért. Hatalmas erővel, energiáját nem kímélve csillogtatta társadalomkritikai érzékét, csöppet sem törődve azzal, hogy a “hatalmat” és annak “nagyságait” mennyire csúfolja meg, fricskázzaki. Egy igaz ember volt, aki a kétkezi munkásként kezdte életét, s pályafutása során alakja legendássá nőtte ki magát. Egyszer csak feltűnt egy csillag, majd egyre fényesebben ragyogott, s üstökössé lett.A múltat sosem tagadta meg, mert amíg csak élt, előtte lebegett a szegény melósok sorsa, akiknek a humor nagyágyúit úgy sütötte el, hogy még fel sem ocsúdtak a nevetéstől, már újra elsült egy poén, s a könnyük is kicsordult a hahotázástól. Úgy adta elő műsorszámait, hogy megértsék, neki fáj a “kisember” sorsa, fáj a hatalmasok gőgös, mindent és mindenkit lekezelő, lenéző politikája, fáj az emberek butasága, s hogy butítani tudják őket. Ezzel a túlérzékenységgel és fájdalommal, ezzel az együttérzéssel örökre beírta nevét az országhatáron belül és a határokon kívül a magyarok szívébe. Belopakodott oda, hol csendes, intő szóval, hol harsány derűvel, de e mögött a derű mögött rengeteg félelem és komolyság lapult meg. A szilveszter közeledtével már találgatták a nézők: Vajon lesz Hofi? – s üres maradt volna a műsor nélküle, mint ahogyan egy óriási űr, egy kitölthetetlen tágas tér maradt mögötte, amelyet talán sosem lesz képes senki elfoglalni elhagyott helyét.
Csendes a nézőtér, a színpad üres. Nagy a veszteségünk. Feketébe öltözött szívünk, mert elment közülünk egy igaz művész, a színháztörténelem egyik legnagyobb egyénisége hagyott itt bennünket. Beleálmodta magát a másik világba. Pedig szükségünk lenne rá, még sok mindenről beszélnie kellett volna. Most talán még jobban hiányzik, mint egykoron. A világ, amelyben élünk, megszégyenítő módon megosztja az embereket. Ma a családon belül is egymás ellen fordulnak az emberek politikai meggyőződésük miatt. Hofi tudna mit mondani erre! Jó volna, ha szólna, ha szólhatna… Harcos volt, nem riadt vissza semmitől.Őszintén, szókimondón fordult a pöffeszkedő hatalmaskodók és az ostobák ellen. A társadalom kritikáját, a politikai kabarét ráhúzta a hétköznapok valóságára. Minden szava azt súgta, ébredjünk. Vádolták az átkosban hatalomcinkossággal, haragudtak rá a jelenben, voltak, akik úgy vélekedtek, a Fidesz 94-ben miatta vesztette el a választást. De ő fütyült az acsarkodókra, tudta, a bokájáig sem érnek fel. Kiállt az igazunk mellett. Nevetve tanította meg velünk az igazságot. Vele nevettünk a saját bajunkon. Meggyőződése volt, hogy a demokrácia útján csak tiszta szívvel lehet járni, félredobva a meggazdagodás csalafinta módszereit.A Könyv Magyarul!


Letöltések Hofi – Pusszantás mindenkinek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Hofi – Pusszantás mindenkinek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  228
  Cover:
  STITCHED
  Weight:
  420 gr
  ISBN:
  9799638623149
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2002
  Commodity code:
  2103789 / 1015946  TAGS:
  Online Hofi – Pusszantás mindenkinek ebook, könyvet Hofi – Pusszantás mindenkinek FB2, Download Hofi – Pusszantás mindenkinek PDF , Download Hofi – Pusszantás mindenkinek MOBI, Online Hofi – Pusszantás mindenkinek könyvet, ingyenes letöltések Hofi – Pusszantás mindenkinek IPhone, Online könyvet Hofi – Pusszantás mindenkinek PDF, ingyenes Hofi – Pusszantás mindenkinek DJVU, ingyenes letöltések Hofi – Pusszantás mindenkinek TXT, letöltések Hofi – Pusszantás mindenkinek RTF, Online Hofi – Pusszantás mindenkinek FB2 , e-könyvet Hofi – Pusszantás mindenkinek letöltések TXT, ingyenes Hofi – Pusszantás mindenkinek letöltések könyvet, e-könyvet Hofi – Pusszantás mindenkinek download MOBI, letöltések Hofi – Pusszantás mindenkinek IPad, olvas Hofi – Pusszantás mindenkinek MOBI, olvas Hofi – Pusszantás mindenkinek DOC, ingyenes Hofi – Pusszantás mindenkinek AWZ, Download e-könyvet Hofi – Pusszantás mindenkinek iPad , ingyenes Hofi – Pusszantás mindenkinek DJVU, Download Hofi – Pusszantás mindenkinek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Hofi – Pusszantás mindenkinek DVD, olvas Hofi – Pusszantás mindenkinek TXT, Book Hofi – Pusszantás mindenkinek letöltések DJVU, Hofi – Pusszantás mindenkinek letöltések könyvet ingyenes, Hofi – Pusszantás mindenkinek letöltések könyvet pdf ingyenes, Hofi – Pusszantás mindenkinek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Hofi – Pusszantás mindenkinek pdf ingyenes, Hofi – Pusszantás mindenkinek letöltések könyvet epub ingyenes, Hofi – Pusszantás mindenkinek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply