Hófehérke és a berlini fiúk

Csokonai Attila - Hófehérke és a berlini fiúk

A szerző több mint harminc éve lépett elő laikus olvasóból hivatásos olvasóvá. Életrajzából egyértelműen kiviláglik, hogy amióta csak olvasni tud, a könyvek határozzák meg az életét. Diákként azok közé tartozott, akik már rég túl voltak az aktuális kötelező olvasmány elolvasásán, amikor az iskolában az adott mű az irodalomórán feldolgozásra került. Egykori kedvenceit később felnőtt fejjel persze újraolvasta. Könyvtárosként természetesen jóval több könyvvel került kapcsolatba. Még több művel ismerkedett meg, amikor az irodalom, az olvasás népszerűsítése volt a hivatali feladata. 15 esztendőn át dolgozott gyerekkönyvkiadóban, ahol az olvasott művekről ismertetéseket, ajánló sorokat kellett írnia. És számos olyan gyerekkönyvíróval készített interjút, akik sajnos ma már nincsenek közöttünk, de alkotásaik folyamatosan megjelennek napjainkban is. Praktikus, pragmatikus módon foglalkozott tehát gyermek- és ifjúsági irodalommal. S foglalkozik ma is, hiszen majdnem egy évtizede állandó rovata van a Könyvhétben, egy-egy alkalommal akár egy tucat gyerekeknek, illetve fiataloknak szóló könyvről legyen az ismeretterjesztő vagy szépirodalom ad közre mini recenziókat. Kötetét ugyan nem ezekből a cikkekből állította össze, de mégiscsak ezek alapozták meg azt.

Csokonai Attila írja: Be akartam mutatni néhány kiadót, amelyek a gyerekkönyvkiadás legfontosabb műhelyeinek számítanak. A Könyvhétben megjelent interjúim alanyai sikeres írók, de van közöttük illusztrátor is. Michael Endét és Christine Nöstlingert jól ismeri a magyar olvasóközönség, számos művük megjelent magyarul úgy gondoltam, érdemes róluk legalább portrévázlatot adnom. Hangsúlyozni kívánom, nem irodalomtörténeti megközelítésben foglalkoztam velük, nem is kritikákat írtam nyugodtan fogalmazhatok így: kedvet szeretnék ébreszteni műveik elolvasásához. A három műelemzést kötetem legkiérleltebb részének ítélem. Aztán egy tematikus rész következik, olyan téma, amelyet nem lehet megírni: ez a háború. Összeszedtem néhány régebbi háborús ifjúsági regényt, majd sorra vettem öt olyat, amelyet manapság adtak ki. A két csoport között óriási a szemléletbeli különbség. Hiszen a mi kis világunk is óriási változáson ment át. Mindenesetre nem kívántam az olvasó szájába rágni, hogy miképpen viszonyuljon az ismertetett könyvekhez. A kötetet annotált bibliográfia zárja.

CSOKONAI ATTILA (1951, Kisbajom) a szegedi József Attila Tudományegyetemen magyar-német szakos tanári diplomát szerzett, s több helyütt tanított, de mindenhol csak rövid ideig. Könyvtárosi pályája is alig bő két évig tartott. Lényegében évtizedek óta lapszerkesztőként és fordítóként dolgozik. 1975-ben kezdett verseket publikálni, ez idáig három önálló kötete jelent meg: Rastignac a Szabadság-hegyen (Kozmosz Könyvek, 1981), InEdith (Fekete Sas Kiadó, 2001), Dirádó (Fekete Sas Kiadó, 2006). Tagja a Magyar Írószövetségnek, valamint a Berzsenyi Társaságnak és a Nagy Lajos Társaságnak. 1997 óta a Könyvhét főszerkesztő-helyettese.




A Könyv Magyarul!


Letöltések Hófehérke és a berlini fiúk ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:



Letöltések Hófehérke és a berlini fiúk ingyenes könyv:

MIRROR-2




Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  268
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  310 gr
  ISBN:
  9789638846242
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2210928 / 1067135
  Series:


  TAGS:
  Online Hófehérke és a berlini fiúk ebook, könyvet Hófehérke és a berlini fiúk FB2, Download Hófehérke és a berlini fiúk PDF , Download Hófehérke és a berlini fiúk MOBI, Online Hófehérke és a berlini fiúk könyvet, ingyenes letöltések Hófehérke és a berlini fiúk IPhone, Online könyvet Hófehérke és a berlini fiúk PDF, ingyenes Hófehérke és a berlini fiúk DJVU, ingyenes letöltések Hófehérke és a berlini fiúk TXT, letöltések Hófehérke és a berlini fiúk RTF, Online Hófehérke és a berlini fiúk FB2 , e-könyvet Hófehérke és a berlini fiúk letöltések TXT, ingyenes Hófehérke és a berlini fiúk letöltések könyvet, e-könyvet Hófehérke és a berlini fiúk download MOBI, letöltések Hófehérke és a berlini fiúk IPad, olvas Hófehérke és a berlini fiúk MOBI, olvas Hófehérke és a berlini fiúk DOC, ingyenes Hófehérke és a berlini fiúk AWZ, Download e-könyvet Hófehérke és a berlini fiúk iPad , ingyenes Hófehérke és a berlini fiúk DJVU, Download Hófehérke és a berlini fiúk e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Hófehérke és a berlini fiúk DVD, olvas Hófehérke és a berlini fiúk TXT, Book Hófehérke és a berlini fiúk letöltések DJVU, Hófehérke és a berlini fiúk letöltések könyvet ingyenes, Hófehérke és a berlini fiúk letöltések könyvet pdf ingyenes, Hófehérke és a berlini fiúk pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Hófehérke és a berlini fiúk pdf ingyenes, Hófehérke és a berlini fiúk letöltések könyvet epub ingyenes, Hófehérke és a berlini fiúk ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply