Hegymászás

Stefan Winter - Hegymászás

A hegymászás a világ egyik legelterjedtebb természetsportja. Mindenhol űzhető, ahol hegyek vannak, legyen az az Alpok Európában vagy az Andok Dél-Amerikában, a Himalája, vagy bármely más hegyvidék. Túrázhatunk kijelölt utakon, ösvényeken és emelkedőkön, barangolhatunk végtelen mezőkön vagy mászhatunk meredek hegygerinceken és csúcsokon. A személyes indíttatás nagyon különböző lehet. Van, aki úgy érzi jól magát, ha megerőltető vezetett túrán vesz részt, más pedig épp baráti társaságban szeret nekivágni, és Főként kikapcsolódást jelentő panorámautakat választ. A hegymászás mindenkinek kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy hasonló érdeklődésű társaságban kipihenje a hétköznapok fáradalmait. Ezen kívül is sok más haszna lehet a hegyi túrázásnak, pl. jó hatással van szívünkre és vérkeringésünkre, valamint közérzetünkre. Túrázás a hegyekben – az érzékek fesztiválja. A hegymászás az Alpokban a legelterjedtebb. Itt a hegymászók különböző nehézségű túrák sokaságából válogathatnak, és itt a legjobban kiépített az alpinista infrastruktúra. Hegyi vendégházak és magasan fekvő menedékházak állnak az egy- vagy többnapos, egyéni vagy csoportos túrákon részt vevő sportolók rendelkezésére. A hegymászáshoz elengedhetetlen bizonyos alapismeretek és készségek elsajátítása, mert a technikailag nehéz útszakaszok, szakadékok, valamint az olyan hegyi veszélyek, mint a kőomlás vagy hirtelen időváltozás előre láthatóak ugyan, de nem lebecsülendő kockázatot jelentenek. Még a legmodernebb felszerelés mellett is szükség van a mozgás- és biztosítástechnika, a tájékozódási lehetőségek, valamint a túratervezés eszközeinek alapvető ismeretére. Ez az ismeretterjesztő kézikönyv az alapoktól mutatja be a legfontosabb tudnivalókat a felkészüléstől a gyakorlatig. Pontos leírások és részletes ábrák alapján sajátíthatjuk el a biztonságos mozgást és a helyes magatartást. Látványos táj- és szituációs fotók teszik szemléletesebbé a hegymászás varázsát, csábítanak az aktív részvételre. Vitathatatlan, hogy a hegymászói képességeket és készségeket csak a gyakorlatban lehet megszerezni és megerősíteni. Először kevésbé veszélyes terepen gyakoroljuk az itt bemutatott technikákat, és amennyiben bizonytalanok vagyunk, vagy egy bizonyos technikát irányítás mellett szeretnénk elsajátítani, akkor kérjük gyakorlott hegymászók segítségét, vagy jelentkezzünk alpinista egyesületnél tanfolyamra, vezetett túrákra. Irány a hegy! Jó túrázást, hegymászást kíván a Szerző!A Könyv Magyarul!


Letöltések Hegymászás ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Hegymászás ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  144
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  200 gr
  ISBN:
  9789639560482
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2004
  Commodity code:
  2084897 / 1009011
  Series:


  TAGS:
  Online Hegymászás ebook, könyvet Hegymászás FB2, Download Hegymászás PDF , Download Hegymászás MOBI, Online Hegymászás könyvet, ingyenes letöltések Hegymászás IPhone, Online könyvet Hegymászás PDF, ingyenes Hegymászás DJVU, ingyenes letöltések Hegymászás TXT, letöltések Hegymászás RTF, Online Hegymászás FB2 , e-könyvet Hegymászás letöltések TXT, ingyenes Hegymászás letöltések könyvet, e-könyvet Hegymászás download MOBI, letöltések Hegymászás IPad, olvas Hegymászás MOBI, olvas Hegymászás DOC, ingyenes Hegymászás AWZ, Download e-könyvet Hegymászás iPad , ingyenes Hegymászás DJVU, Download Hegymászás e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Hegymászás DVD, olvas Hegymászás TXT, Book Hegymászás letöltések DJVU, Hegymászás letöltések könyvet ingyenes, Hegymászás letöltések könyvet pdf ingyenes, Hegymászás pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Hegymászás pdf ingyenes, Hegymászás letöltések könyvet epub ingyenes, Hegymászás ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply