Héber mítoszok és mondák


A Regék és mondák sorozat e kötetében a héber Biblia történetei
kaptak helyet: a legismertebb elbeszélések abból a könyvből, amelyet a zsidó vallási hagyomány Szentírásnak tekint, a kereszténység pedig mint ószövetségi Bibliát ismer. A héber Bibliában nem nehéz felismerni az ókori Kelet – mindenekelőtt Mezopotámia – mítoszait. Az ókori Izráel szoros érintkezésben volt a környező világgal. Érte erős babilóni hatás is, különösen az i. e. VI. században, a babilóni fogság idején. De még
azokban az elbeszélésekben is, amelyeknek anyagát Babilónból vehette át, Izráel önálló értelmezését adta a mítoszok anyagának, saját világképét és vallását fejezte ki vele. Izráel, a zsidók legrégibb története maga is számos mondának volt a forrása. A vízözön, Bábel tornya, József és testvérei, az égő csipkebokor, Jerikó elfoglalása, Sámson, Dávid és Góliát, Illés próféta, Eszter perzsa királyné, Jónás a cethal gyomrában: a halhatatlan történeteket Komoróczy Géza, az ókori Kelet és a Biblia világának kutatója dolgozta fel.Az iskolai tanulmányokat, a történeti háttér megismerését és a magyar költészet bibliai elemeinek megértését segíti a kötet végén a bibliai nevek szótára és a versrészletek gazdag gyűjteménye.A Könyv Magyarul!


Letöltések Héber mítoszok és mondák ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Héber mítoszok és mondák ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  364
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  406 gr
  ISBN:
  9789631177596
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2003
  Commodity code:
  2156146 / 1034735
  Format:


  TAGS:
  Online Héber mítoszok és mondák ebook, könyvet Héber mítoszok és mondák FB2, Download Héber mítoszok és mondák PDF , Download Héber mítoszok és mondák MOBI, Online Héber mítoszok és mondák könyvet, ingyenes letöltések Héber mítoszok és mondák IPhone, Online könyvet Héber mítoszok és mondák PDF, ingyenes Héber mítoszok és mondák DJVU, ingyenes letöltések Héber mítoszok és mondák TXT, letöltések Héber mítoszok és mondák RTF, Online Héber mítoszok és mondák FB2 , e-könyvet Héber mítoszok és mondák letöltések TXT, ingyenes Héber mítoszok és mondák letöltések könyvet, e-könyvet Héber mítoszok és mondák download MOBI, letöltések Héber mítoszok és mondák IPad, olvas Héber mítoszok és mondák MOBI, olvas Héber mítoszok és mondák DOC, ingyenes Héber mítoszok és mondák AWZ, Download e-könyvet Héber mítoszok és mondák iPad , ingyenes Héber mítoszok és mondák DJVU, Download Héber mítoszok és mondák e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Héber mítoszok és mondák DVD, olvas Héber mítoszok és mondák TXT, Book Héber mítoszok és mondák letöltések DJVU, Héber mítoszok és mondák letöltések könyvet ingyenes, Héber mítoszok és mondák letöltések könyvet pdf ingyenes, Héber mítoszok és mondák pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Héber mítoszok és mondák pdf ingyenes, Héber mítoszok és mondák letöltések könyvet epub ingyenes, Héber mítoszok és mondák ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply