HÁT EZÉRT UGRÁLOK

Naoki Higashida - HÁT EZÉRT UGRÁLOK

Milyen autistának lenni? Miként tudhatjuk meg, mit gondol és érez egy autista gyermek, akinek segíteni szeretnénk?
Ez a figyelemre méltó könyv, amelyet Naoki Higashida mindössze tizenhárom évesen írt, választ ad néhány kérdésre. A súlyosan autista Naoki megtanult kartonbillentyűzet segítségével, a betűkre mutogatva kommunikálni, és mondanivalója kivételes betekintést nyújt az autisták gondolkodásmódjába. Megmagyarázza az autizmussal élők sokszor elképesztő viselkedését, lehetőséget nyújt, hogy megértsük képi gondolkodásmódjukat. A zárónovella pedig minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy az autisták nincsenek képzelőerő, humorérzék és beleélő képesség híján. Naoki szívhez szólóan folyamodik a türelmünkért, együttérzésünkért. Könyve minden olvasónak alkalmat ad, hogy új, izgalmas nézőpontból szemlélje a világot.
Naoki Higashida 1992-ben született, az autizmusra való hajlamot 1998-ban állapították meg nála. Ezután speciális nevelési igényű gyermekek számára működtetett iskolákba járt, tanulmányait 2011-ben fejezte be. Több szépirodalmi és ismeretterjesztő műve is megjelent, munkáival díjakat nyert. Az írás mellett előadásokat tart az autizmusról és blogot vezet. Japánban, a Tokiói-öböl partján fekvő Kimicuban él.
Ma este 139-szerre próbálom megélni a színpadon, milyen lehet autistának lenni, és egyre kétségbe ejtőbben érzem, hogy szinte semmit sem tudok. Bárcsak hamarabb olvastam volna ezt a könyvet De talán még nem késő. Kulka János
Ha mi, állítólagos épek ilyen kitartóan, állhatatosan, aprólékosan próbálnánk megismerni és föltárni önmagunkat, ilyen körültekintően próbálnánk megmagyarázni a cselekedeteinket, miképpen azt az autista Naoki teszi, észrevennénk, hogy hibásak, tökéletlenek és fogyatékosok vagyunk mindannyian. Ezt felismervén elmúlhatna belőlünk az épek gőgje, és így a világ akár kellemes hellyé is változhatna. Sándor Erzsi
Szeretettel ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik szeretnek ugrálni, a levegőbe betűket rajzolni, néha látszólag ok nélkül nekiiramodni, vagy az erdő és a mezők zöldjét élvezni. Azoknak, akik könnyen elfáradnak a rájuk zúduló információk és érzetek sokaságától, gyakran félreértik mások gesztusait, és időnként látszólag ok nélkül dührohamot kapnak, vagy dolgokat pörgetnek és szavakat ismételnek. És különösen ajánlom ezt az írást azoknak, akiknek a környezetében ilyen furcsa, de a könyv elolvasása után talán nem is annyira nehezen érthető manók élnek, akik a lelkük mélyén nagyon félnek attól, hogy problémát jelentenek a környezetük számára, és már az is sokat jelent nekik, ha érzik, hogy megpróbáljuk megérteni őket, nem nevetjük ki furcsaságaikat, és nem vagyunk rájuk dühösek valami miatt, amitől ők is szenvednek és amiről nem tehetnek. Arról, hogy szeretnek ugrálni.
Jaksity GyörgyA Könyv Magyarul!


Letöltések HÁT EZÉRT UGRÁLOK ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések HÁT EZÉRT UGRÁLOK ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  176
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  312 gr
  ISBN:
  9789633550694
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2484976 / 1104260
  Translator:


  TAGS:
  Online HÁT EZÉRT UGRÁLOK ebook, könyvet HÁT EZÉRT UGRÁLOK FB2, Download HÁT EZÉRT UGRÁLOK PDF , Download HÁT EZÉRT UGRÁLOK MOBI, Online HÁT EZÉRT UGRÁLOK könyvet, ingyenes letöltések HÁT EZÉRT UGRÁLOK IPhone, Online könyvet HÁT EZÉRT UGRÁLOK PDF, ingyenes HÁT EZÉRT UGRÁLOK DJVU, ingyenes letöltések HÁT EZÉRT UGRÁLOK TXT, letöltések HÁT EZÉRT UGRÁLOK RTF, Online HÁT EZÉRT UGRÁLOK FB2 , e-könyvet HÁT EZÉRT UGRÁLOK letöltések TXT, ingyenes HÁT EZÉRT UGRÁLOK letöltések könyvet, e-könyvet HÁT EZÉRT UGRÁLOK download MOBI, letöltések HÁT EZÉRT UGRÁLOK IPad, olvas HÁT EZÉRT UGRÁLOK MOBI, olvas HÁT EZÉRT UGRÁLOK DOC, ingyenes HÁT EZÉRT UGRÁLOK AWZ, Download e-könyvet HÁT EZÉRT UGRÁLOK iPad , ingyenes HÁT EZÉRT UGRÁLOK DJVU, Download HÁT EZÉRT UGRÁLOK e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések HÁT EZÉRT UGRÁLOK DVD, olvas HÁT EZÉRT UGRÁLOK TXT, Book HÁT EZÉRT UGRÁLOK letöltések DJVU, HÁT EZÉRT UGRÁLOK letöltések könyvet ingyenes, HÁT EZÉRT UGRÁLOK letöltések könyvet pdf ingyenes, HÁT EZÉRT UGRÁLOK pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet HÁT EZÉRT UGRÁLOK pdf ingyenes, HÁT EZÉRT UGRÁLOK letöltések könyvet epub ingyenes, HÁT EZÉRT UGRÁLOK ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply