Hárún és a mesék tengere

Salman Rushdie - Hárún és a mesék tengere

Salman Rushdie 1947-ben, nyolc héttel India függetlenségének kikiáltása előtt született Bombayban. Tizennégy éves korától Angliában végezte tanulmányait, Cambridge-ben történésznek tanult.
Az éjfél gyermekei óriási sikere után megírta A sátáni verseket, amely miatt Homejni ájatulláh kimondta rá a halálos ítéletet, a fatvát, ami után a szerző egy évtizeden át védőőrizetben élt, s bujkálását azzal kezdte, hogy megírta e könyvet, amelyet elsőszülött fiának, Zafarnak ajánlott.

Volt egyszer Alifbé országában egy szomorú város, minden városok legszomorúbbika Ennek a városnak az útvesztőiben, túl a tört szívekre emlékeztető romházak negyedén élt egy Hárún nevezetű vidám kis fickó, egyetlen gyermeke a mesemondó Rasíd Kalifának, kinek vidámságáról regéket regéltek szerte a szomorú városban Aztán valahogy minden elromlott. (Talán beszivárgott végül a város szomorúsága az ablakon.) Mikor egy nap strófa közben, mintha csak kikapcsolták volna, elhallgatott Szoraja éneke, Hárún tudta, hogy bajok lesznek. De hogy mekkorák, azt nem is gyanította.

Salman Rushdie 1981-ben Az éjfél gyermekeivel robbant be az irodalmi köztudatba. Olyannyira, hogy azonnal meg is kapta érte a Booker-díjat, sőt huszonöt esztendővel később, amikor az összes addigi nyertest versenyeztették, még az úgynevezett Bookerek Bookerét is. A könyv amerikai megjelenése után a New York Times Book Review azt írta róla, hogy olyan, mintha egy kontinens rátalálna a hangjára.
A kedvező kritikai fogadtatás nem a véletlen műve, hiszen Rushdie ezután még számos regényében bizonyította, hogy rászolgált az elismerésre, és nem enged a 47-ből (ha már nem sikerült 48-ban születnie). Példa rá e műve is, amely csak első pillantásra gyerekkönyv, valójában ebben is jó és rossz végeérhetetlen harcáról mesél.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Hárún és a mesék tengere ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Hárún és a mesék tengere ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  236
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  306 gr
  ISBN:
  9789632276052
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2625167 / 1148527
  Translator:


  TAGS:
  Online Hárún és a mesék tengere ebook, könyvet Hárún és a mesék tengere FB2, Download Hárún és a mesék tengere PDF , Download Hárún és a mesék tengere MOBI, Online Hárún és a mesék tengere könyvet, ingyenes letöltések Hárún és a mesék tengere IPhone, Online könyvet Hárún és a mesék tengere PDF, ingyenes Hárún és a mesék tengere DJVU, ingyenes letöltések Hárún és a mesék tengere TXT, letöltések Hárún és a mesék tengere RTF, Online Hárún és a mesék tengere FB2 , e-könyvet Hárún és a mesék tengere letöltések TXT, ingyenes Hárún és a mesék tengere letöltések könyvet, e-könyvet Hárún és a mesék tengere download MOBI, letöltések Hárún és a mesék tengere IPad, olvas Hárún és a mesék tengere MOBI, olvas Hárún és a mesék tengere DOC, ingyenes Hárún és a mesék tengere AWZ, Download e-könyvet Hárún és a mesék tengere iPad , ingyenes Hárún és a mesék tengere DJVU, Download Hárún és a mesék tengere e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Hárún és a mesék tengere DVD, olvas Hárún és a mesék tengere TXT, Book Hárún és a mesék tengere letöltések DJVU, Hárún és a mesék tengere letöltések könyvet ingyenes, Hárún és a mesék tengere letöltések könyvet pdf ingyenes, Hárún és a mesék tengere pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Hárún és a mesék tengere pdf ingyenes, Hárún és a mesék tengere letöltések könyvet epub ingyenes, Hárún és a mesék tengere ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply