Háromszéki nekigyűrkőzés


Emléktöredékek az 1989-90-es rendszerváltás napjaiból. "A Háromszéki nekigyürkőzés címet viselő könyv tartalma nem csak hiánypótló, hanem jellegénél fogva dokumentum- és forrásértékű is, az igazság felmutatása mellett újabb kutatások elvégzését is lehetővé teszi. Erre pedig ebben az esetben is nagy szükség van, ugyanis a román krónikaírók méltánytalanul kihagyták Sepsiszentgyörgyöt a forradalmi harcot vívó városok sorából. Nyilván, nem véletlenül, ezzel is kisebbíteni szeretnék a romániai magyarságnak a rendszerváltásban játszott fontos és döntő szerepét. Elfeledtetni, hogy a kommunista diktatúrát elsöprő népfelkelés kirobbanása Tőkés László, akkori temesvári református lelkész bátor szókimondásának és hívei őt védelmező magatartásának köszönhető. Hogy győzelemre Temesvár, valamint a hozzá csatlakozó soknemzetiségű erdélyi városok és Bukarest lakóinak halált megvető elszántsága juttatta. Hogy Marosvásárhely mellett székely városként Sepsiszentgyörgy is közéjük tartozott, hiszen az itteni tömegmegmozdulások idején Ceauşescu még hatalmon volt. Így a tüntetők, félelmüket legyűrve, itt is ugyanúgy farkasszemet néztek a csőre töltött fegyverekkel, mint a többi helyszínen, tudatosan vállalva a bármikor bekövetkezhető sortűz vészes következményeit. A könyv megszületése azok érdeme, akiknek megadatott a megmozdulásokon való cselekvő részvétel történelmi lehetősége, és nem akarják elfeledni az akkor átélt órák, napok különböző töltetű élményeit. Hiszen nem csak részét képezik életüknek, de olykor rémálmaik kiváltó okai is. Azoké, akik belátták, hogy az általuk átélteket valósághűen meg kell örökíteni, mert a történtek sokkal bonyolultabbak s az összefüggések sokkal mélyebbek, mint ahogy első pillantásra látszanak. S mivel feldolgozatlanságuk felemás megoldásokhoz és eredményekhez vezet, még sok mindent be kell látni és ki kell mondani." – (Bedő Zoltán, Székely Hírmondó)A Könyv Magyarul!


Letöltések Háromszéki nekigyűrkőzés ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Háromszéki nekigyűrkőzés ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  372
  Borító:
  KÖTVE
  ISBN:
  9789738326620
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2011
  Árukód:
  2217603 / 1073571
 • Megosztás

  Olvastam

  TAGS:
  Online Háromszéki nekigyűrkőzés ebook, könyvet Háromszéki nekigyűrkőzés FB2, Download Háromszéki nekigyűrkőzés PDF , Download Háromszéki nekigyűrkőzés MOBI, Online Háromszéki nekigyűrkőzés könyvet, ingyenes letöltések Háromszéki nekigyűrkőzés IPhone, Online könyvet Háromszéki nekigyűrkőzés PDF, ingyenes Háromszéki nekigyűrkőzés DJVU, ingyenes letöltések Háromszéki nekigyűrkőzés TXT, letöltések Háromszéki nekigyűrkőzés RTF, Online Háromszéki nekigyűrkőzés FB2 , e-könyvet Háromszéki nekigyűrkőzés letöltések TXT, ingyenes Háromszéki nekigyűrkőzés letöltések könyvet, e-könyvet Háromszéki nekigyűrkőzés download MOBI, letöltések Háromszéki nekigyűrkőzés IPad, olvas Háromszéki nekigyűrkőzés MOBI, olvas Háromszéki nekigyűrkőzés DOC, ingyenes Háromszéki nekigyűrkőzés AWZ, Download e-könyvet Háromszéki nekigyűrkőzés iPad , ingyenes Háromszéki nekigyűrkőzés DJVU, Download Háromszéki nekigyűrkőzés e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Háromszéki nekigyűrkőzés DVD, olvas Háromszéki nekigyűrkőzés TXT, Book Háromszéki nekigyűrkőzés letöltések DJVU, Háromszéki nekigyűrkőzés letöltések könyvet ingyenes, Háromszéki nekigyűrkőzés letöltések könyvet pdf ingyenes, Háromszéki nekigyűrkőzés pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Háromszéki nekigyűrkőzés pdf ingyenes, Háromszéki nekigyűrkőzés letöltések könyvet epub ingyenes, Háromszéki nekigyűrkőzés ePub könyvet letöltések ingyenes.

  Leave a Reply