Három könyv az építészetről 3. – Tartósság

 - Három könyv az építészetről 3. - Tartósság

Tartósság és építészet? A kettő természetes módon összefügg, hiszen a házak általában túlélik tervezőiket. De vajon igaz ez egy olyan korban is, ahol a trendiség érték, és a megtérülési idő a házra is vonatkoztatható? És mit is jelent a szó valójában: az anyag időtállóságát, kipróbált, állékony épületszerkezetet, tartósnak tűnő formát vagy valami egyéb, szellemi többletet? Ahogy a Három könyv az építészetről első két kötetében már megszokhattuk, Cságoly Ferenc keze alatt távoli tájak kultúrái között épül híd. Így jön létre az a gazdag szellemi tér, amelyben Vitruviusnak, a római kor építészeti gondolkodójának harmadik kulcsszavát, a tartósság fogalmát járhatja körül biztonsággal az olvasó.

A könyv számos példája a múltba vezet, így a méltatlanul kevéssé ismert Mohendzsó Dáró romjai közé, ahol a házak vastag téglafalai több mint négyezer éve dacolnak az idővel, átörökítve ezzel egy olyan városépítési logikát, amely a változó kultúrák ellenére ma is érvényes. A tartósság fogalma időbeli dimenzió. És mégis, a mára is vonatkoztatható. A könyv Peter Zumthor kortárs svájci építész Bruder Klaus-kápolnájának képével zárul: egy olyan épülettel, amelytől joggal remélhető, hogy fizikai és szellemi értelemben is időtálló.

Ha A SZÉPSÉG az érzelmekhez szól, akkor A HASZNOSSÁG a gyakorlatiasság és az ésszerűség kifejeződése. A harmadik könyv a TARTÓSSÁG fogalmát járja körül, azt igyekszik megfejteni, hogy mi a titka a valóban maradandó építészeti alkotásoknak.

A mai világ vizuálisan túlterhelt. Soha nem élt még ember ennyire intenzív és zajos képi környezetben. Az épített környezet minősége közügy: az építészetről és a művészi értékekről való gondolkodás ma nemcsak a tervezők felelőssége, de az épületeket és tereket használók, azaz mindnyájunk számára fontos feladat. Cságoly Ferenc trilógiája magával ragadó stílusával és közérthető nyelvezetével minden érdeklődőnek megnyugtató nézőpontokat kínál ehhez az aktív szemlélődéshez.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Három könyv az építészetről 3. – Tartósság ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Három könyv az építészetről 3. – Tartósság ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  470 gr
  ISBN:
  9789630594301
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2503894 / 1117489
 • Share

  I read it

  TAGS:
  Online Három könyv az építészetről 3. – Tartósság ebook, könyvet Három könyv az építészetről 3. – Tartósság FB2, Download Három könyv az építészetről 3. – Tartósság PDF , Download Három könyv az építészetről 3. – Tartósság MOBI, Online Három könyv az építészetről 3. – Tartósság könyvet, ingyenes letöltések Három könyv az építészetről 3. – Tartósság IPhone, Online könyvet Három könyv az építészetről 3. – Tartósság PDF, ingyenes Három könyv az építészetről 3. – Tartósság DJVU, ingyenes letöltések Három könyv az építészetről 3. – Tartósság TXT, letöltések Három könyv az építészetről 3. – Tartósság RTF, Online Három könyv az építészetről 3. – Tartósság FB2 , e-könyvet Három könyv az építészetről 3. – Tartósság letöltések TXT, ingyenes Három könyv az építészetről 3. – Tartósság letöltések könyvet, e-könyvet Három könyv az építészetről 3. – Tartósság download MOBI, letöltések Három könyv az építészetről 3. – Tartósság IPad, olvas Három könyv az építészetről 3. – Tartósság MOBI, olvas Három könyv az építészetről 3. – Tartósság DOC, ingyenes Három könyv az építészetről 3. – Tartósság AWZ, Download e-könyvet Három könyv az építészetről 3. – Tartósság iPad , ingyenes Három könyv az építészetről 3. – Tartósság DJVU, Download Három könyv az építészetről 3. – Tartósság e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Három könyv az építészetről 3. – Tartósság DVD, olvas Három könyv az építészetről 3. – Tartósság TXT, Book Három könyv az építészetről 3. – Tartósság letöltések DJVU, Három könyv az építészetről 3. – Tartósság letöltések könyvet ingyenes, Három könyv az építészetről 3. – Tartósság letöltések könyvet pdf ingyenes, Három könyv az építészetről 3. – Tartósság pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Három könyv az építészetről 3. – Tartósság pdf ingyenes, Három könyv az építészetről 3. – Tartósság letöltések könyvet epub ingyenes, Három könyv az építészetről 3. – Tartósság ePub könyvet letöltések ingyenes.

  Leave a Reply