Három könyv az építészetről 2.

Cságoly Ferenc - Három könyv az építészetről 2.

Mit jelent a hasznosság az építészetben? Hogyan kapcsolható ez a fogalom azokhoz a terekhez, tércsoportokhoz, amelyet az épített környezetben megtapasztalhatunk? Cságoly Ferenc Ybl- és Kossuth-díjas építész, egyetemi tanár Három könyv az építészetről. A szépségcímű nyitó kötete után másodikként a hasznosság fogalmát értelmezi. Elsőre úgy gondolhatnánk, ez a téma sokkal könnyebben körülírható, jobban megfogható, egyértelműbb, mint a szépségről elmélkedni, hiszen a hasznosság pontosan mérhető, racionális fogalom. A könyv képeit nézegetve is azonnal érzékelhető azonban, hogy ismét egy gazdag, felfedezésre váró univerzumba lépünk, ahol Van Gogh saját, arles-i szobájáról készített festménysorozata természetes módon osztozik egy oldalpáron a Földközi-tenger partján talált kis kunyhó rekonstrukciós rajzával és az athéni építészet egy jeles emlékével. Mire az olvasó eljut az épületek rendeltetés és épülettípusok szerinti osztályozásához, addigra megismerkedik a térről és a helyről való elmélkedéssel is, és megérti, hogy Vitruvius építészeti alapvetése miért foglalkoztatja ma is a gyakorló építészeket. Ha A SZÉPSÉG az érzelmekhez szól, akkor A HASZNOSSÁG a gyakorlatiasság és az ésszerűség kifejeződése. Terek, térrendszerek és rendeltetés – ezeket értelmezi a második könyv. A harmadik könyv A TARTÓSSÁG fogalmát járja körül, azt igyekszik megfejteni, hogy mi a titka a valóban maradandó építészeti alkotásoknak. A mai világ vizuálisan túlterhelt. Soha nem élt még ember ennyire intenzív és zajos képi környezetben. Az épített környezet minősége közügy: az építészetről és a művészi értékekről való gondolkodás ma nemcsak a tervezők felelőssége, de az épületeket és tereket használók, azaz mindnyájunk számára fontos feladat. Cságoly Ferenc trilógiája magával ragadó stílusával és közérthető nyelvezetével minden érdeklődőnek megnyugtató nézőpontokat kínál ehhez az aktív szemlélődéshez.
A Könyv Magyarul!


Letöltések Három könyv az építészetről 2. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Három könyv az építészetről 2. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  180
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  666 gr
  ISBN:
  9789630594295
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2494405 / 1113172  TAGS:
  Online Három könyv az építészetről 2. ebook, könyvet Három könyv az építészetről 2. FB2, Download Három könyv az építészetről 2. PDF , Download Három könyv az építészetről 2. MOBI, Online Három könyv az építészetről 2. könyvet, ingyenes letöltések Három könyv az építészetről 2. IPhone, Online könyvet Három könyv az építészetről 2. PDF, ingyenes Három könyv az építészetről 2. DJVU, ingyenes letöltések Három könyv az építészetről 2. TXT, letöltések Három könyv az építészetről 2. RTF, Online Három könyv az építészetről 2. FB2 , e-könyvet Három könyv az építészetről 2. letöltések TXT, ingyenes Három könyv az építészetről 2. letöltések könyvet, e-könyvet Három könyv az építészetről 2. download MOBI, letöltések Három könyv az építészetről 2. IPad, olvas Három könyv az építészetről 2. MOBI, olvas Három könyv az építészetről 2. DOC, ingyenes Három könyv az építészetről 2. AWZ, Download e-könyvet Három könyv az építészetről 2. iPad , ingyenes Három könyv az építészetről 2. DJVU, Download Három könyv az építészetről 2. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Három könyv az építészetről 2. DVD, olvas Három könyv az építészetről 2. TXT, Book Három könyv az építészetről 2. letöltések DJVU, Három könyv az építészetről 2. letöltések könyvet ingyenes, Három könyv az építészetről 2. letöltések könyvet pdf ingyenes, Három könyv az építészetről 2. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Három könyv az építészetről 2. pdf ingyenes, Három könyv az építészetről 2. letöltések könyvet epub ingyenes, Három könyv az építészetről 2. ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply