Harcok az új “világnézlet” körül

Rónay László - Harcok az új "világnézlet" körül

A Rónay László átfogó bevezető tanulmányával ellátott dokumentumgyűjtemény az 1890 és 1920 közötti magyar irodalom eleddig kevéssé elemzett, ám meghatározó vonulatát, a konzervatív-keresztény irodalom történetét tárja fel. Ez az időszak Prohászka Ottokár aktív fellépésével kezdődik, amikor a magyar katolikus egyház a közélet és a kultúra területén is szervezkedni kezdett a liberális értelmiség és politikai élet ellenében. E folyamat három évtized múlva a modern irodalomszemléletnek a katolikus irodalmi gondolkodásba való beépülésével ért véget. Rónay László hangsúlyozza, hogy a tárgyalt időszakban a katolikus irodalom esztétikailag kétségkívül alatta marad vetélytársáénak, de hatása nem elhanyagolhatóbb annál, ezért csakis úgy kaphatunk teljes képet a korszak szellemi életéről, ha e két szemlélet küzdelmét, világnézeti hátterét is a maga teljességében látjuk. A most megjelent gyűjtemény a nagyközönség előtt teljesen ismeretlen szövegek révén világítja meg azt a folyamatot, amelynek során a kezdeti merev elutasítást és indulatos reakciókat követően fellépett a másik oldal értékeire nyitott, új katolikus értelmiségi generáció. A névmutatóval ellátott, a meghatározó személyiségekről rövid portrékat nyújtó kötet a korszak irodalmi élete iránt érdeklődő szakmai és laikus közönségnek egyaránt ajánlható.A Könyv Magyarul!


Letöltések Harcok az új "világnézlet" körül ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Harcok az új "világnézlet" körül ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  648
  Cover:
  BOUND
  Weight:
  810 gr
  ISBN:
  9789634463269
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2007
  Commodity code:
  2051554 / 1123068
  Series:


  TAGS:
  Online Harcok az új "világnézlet" körül ebook, könyvet Harcok az új "világnézlet" körül FB2, Download Harcok az új "világnézlet" körül PDF , Download Harcok az új "világnézlet" körül MOBI, Online Harcok az új "világnézlet" körül könyvet, ingyenes letöltések Harcok az új "világnézlet" körül IPhone, Online könyvet Harcok az új "világnézlet" körül PDF, ingyenes Harcok az új "világnézlet" körül DJVU, ingyenes letöltések Harcok az új "világnézlet" körül TXT, letöltések Harcok az új "világnézlet" körül RTF, Online Harcok az új "világnézlet" körül FB2 , e-könyvet Harcok az új "világnézlet" körül letöltések TXT, ingyenes Harcok az új "világnézlet" körül letöltések könyvet, e-könyvet Harcok az új "világnézlet" körül download MOBI, letöltések Harcok az új "világnézlet" körül IPad, olvas Harcok az új "világnézlet" körül MOBI, olvas Harcok az új "világnézlet" körül DOC, ingyenes Harcok az új "világnézlet" körül AWZ, Download e-könyvet Harcok az új "világnézlet" körül iPad , ingyenes Harcok az új "világnézlet" körül DJVU, Download Harcok az új "világnézlet" körül e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Harcok az új "világnézlet" körül DVD, olvas Harcok az új "világnézlet" körül TXT, Book Harcok az új "világnézlet" körül letöltések DJVU, Harcok az új "világnézlet" körül letöltések könyvet ingyenes, Harcok az új "világnézlet" körül letöltések könyvet pdf ingyenes, Harcok az új "világnézlet" körül pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Harcok az új "világnézlet" körül pdf ingyenes, Harcok az új "világnézlet" körül letöltések könyvet epub ingyenes, Harcok az új "világnézlet" körül ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply