Hajrá, élet!


DNS, melegvérűség, szex, öntudat, halál – az evolúció és a győzedelmes élet talán legeredetibb megoldásai. Nick Lane kitűnő biokémikus szellemesen megírt, lebilincselő sikerkönyve az evolúció tíz legnagyobb találmányát mutatja be, képletek, elvont tudományos okoskodás nélkül. Bolygónk kialakulásától kezdve földtörténeti korokon át követi a fotoszintézis, az összetett sejtek, az ivaros szaporodás, a mozgás, a látás, a sejthalál jelenségeit. Hogyan lett az élet? Miként álltak össze az első molekulák, mi tartotta őket egyben, miért alakultak ki az önklónozó parányok, majd belőlük az összetett sejtek, a bonyolult szervezetek, és ezek hogyan örökítik át tulajdonságaikat az utódokra, mi a tudat, és miért halunk meg? A Hajrá, élet lapjain egységes egésszé állnak össze a döbbenetes részletek: retinánkban a legelső fotoszintetizáló növények rodopszinjainak egyenes ági leszármazottja teszi lehetővé, hogy most ezt a szöveget olvashatja a kedves Olvasó. Minden egyes sejtünkben ősi baktériumok maradványai találhatóak, amelyek nélkül nem tudnánk élni. Mi lenne nélkülünk szex, az ivaros szaporodás hiányában? Hogyan változtatta meg a mozgás képessége az evolúció folyamatát? Miért melegvérű az ember, ha ez az egyik legpazarlóbb energiagazdálkodási stratégia? Felfokozott érzelmi állapotban miért éljük át az eseményeket úgy, mintha lassított filmen néznénk? A könyv végén más szemekkel fogunk nézni az evolúció eddig hétköznapinak gondolt csodáira, mint előtte: hajrá, kedves Olvasó, hajrá, Élet! Nick Lane ismert brit biokémikus és tudományos író. A Hajrá, élet című könyve 2010-ben elnyerte a Royal Society díját, és az év könyve lett az Economistnál, az Indenpendentnél, a Timesnál és a Sunday Timesnál is. Idáig tizenhat nyelvre fordították le. Rendszeresen publikál a legnevesebb orgánumokban, többek között a Nature-ben és a New Scientistban. Frank Wilczek Nobel-díjas olyan szerzőként jellemezte, mint "aki nem fél attól, hogy nagyívűen és újszerűen gondolkodjon". Nick Lane korunk egyik legizgalmasabb tudományos írója.A Könyv Magyarul!


Letöltések Hajrá, élet! ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Hajrá, élet! ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  400
  Cover:
  FLAPS, PAPERBACK
  Weight:
  440 gr
  ISBN:
  9789630592208
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2012
  Commodity code:
  2232043 / 1086643
  Series:


  TAGS:
  Online Hajrá, élet! ebook, könyvet Hajrá, élet! FB2, Download Hajrá, élet! PDF , Download Hajrá, élet! MOBI, Online Hajrá, élet! könyvet, ingyenes letöltések Hajrá, élet! IPhone, Online könyvet Hajrá, élet! PDF, ingyenes Hajrá, élet! DJVU, ingyenes letöltések Hajrá, élet! TXT, letöltések Hajrá, élet! RTF, Online Hajrá, élet! FB2 , e-könyvet Hajrá, élet! letöltések TXT, ingyenes Hajrá, élet! letöltések könyvet, e-könyvet Hajrá, élet! download MOBI, letöltések Hajrá, élet! IPad, olvas Hajrá, élet! MOBI, olvas Hajrá, élet! DOC, ingyenes Hajrá, élet! AWZ, Download e-könyvet Hajrá, élet! iPad , ingyenes Hajrá, élet! DJVU, Download Hajrá, élet! e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Hajrá, élet! DVD, olvas Hajrá, élet! TXT, Book Hajrá, élet! letöltések DJVU, Hajrá, élet! letöltések könyvet ingyenes, Hajrá, élet! letöltések könyvet pdf ingyenes, Hajrá, élet! pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Hajrá, élet! pdf ingyenes, Hajrá, élet! letöltések könyvet epub ingyenes, Hajrá, élet! ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply