Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában

Kaposi Márton - Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában

Benedetto Croce (1866-1952) Olaszország, sőt Európa kultúrájának egyik legszínesebb és páratlanul sokoldalú egyénisége. Joseph Gantner ,,későn született hellén"-nek nevezte, Antonio Gramsci szerint ,,a reneszánsz utolsó embere" volt, gazdag életműve pedig – amelynek teljes anyagát nemrég 100 kötetben tették közzé – Rudolph Borchardt szavaival szólva ,,a XX. század első fele kultúrájának monumentális enciklopédiája". Elméleti munkássága a filozófia, esztétika, történetírás, irodalomtörténet, etika, politikaelmélet és néprajztudomány legfontosabb témaköreit fogja át. Hazájában fontos közéleti szerepet töltött be mint politikus (szenátor, miniszter, a liberális párt vezetője), kulturális vezéregyéniségként negyven éven át szerkesztette a La Critica című folyóiratot, négy könyvsorozatot indított, de mindenekelőtt véleménye és kritikusi munkássága formálta eléggé észrevehetően az olasz ízlést és közgondolkodást. Mértéktartó, de egyértelmű antifasiszta magatartása példaként szolgált az európai értelmiségiek számára is. Nálunk többek között Elek Artúr, Fülep Lajos, József Attila, Bálint György, Hankiss János és Sík Sándor igyekezett eredményeit ismertté tenni. Hatvan évvel ezelőtt bekövetkezett halála után mély hallgatás vette körül a hazájában is, külföldön is mindig ellentétesen megítélt, de azért alapvetően elismert alkotót és humanista gondolkodót. A hosszú csend után Szauder József kissé megkésett centenáriumi megemlékezése irányította rá a figyelmet 1967-ben, s ezt Kaposi Márton cikkei követték 1974-től kezdve, majd az ő szerkesztésében egy antológia 1987-ben. Takács József művészetfelfogásáról, Kelemen János életműve egészéről tett közzé egy kismonográfiát 1981-ben. Halálának 40., de különösen 50. évfordulóját méltóképpen ünnepelték meg együtt a magyarok és olaszok egy-egy ikerkonferenciá-val Budapesten és Rómában. Kaposi Márton A szellem filozófiája című válogatásával, Intuíció és költészet (Benedetto Croce esztétikája) című tematikus monográfiájával és több tanulmányával egyebek mellett azt is igyekezett előmozdítani, hogy Croce munkásságának ne csak a sokoldalúságát, de gondolkodásmódjának többrétegű voltát is jobban figyelembe vegyék. Ebben a kötetben azokat a tanulmányait teszi közzé, amelyek együtt – bár mozaikszerűen, de monographia in brevis jelleggel – az életmű egészét mutatják be, és ennek révén az őt alapvetően jellemző, hagyományőrző eszmék mellett a modern, sőt esetenként posztmodern látásmódtól sem idegenkedő Crocét állítják reálisabb megvilágításba.A Könyv Magyarul!


Letöltések Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  200
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  356 gr
  ISBN:
  9789639955370
  Language:
  NEW GREEK – HUNGARIAN
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2385040 / 1125482  TAGS:
  Online Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában ebook, könyvet Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában FB2, Download Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában PDF , Download Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában MOBI, Online Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában könyvet, ingyenes letöltések Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában IPhone, Online könyvet Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában PDF, ingyenes Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában DJVU, ingyenes letöltések Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában TXT, letöltések Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában RTF, Online Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában FB2 , e-könyvet Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában letöltések TXT, ingyenes Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában letöltések könyvet, e-könyvet Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában download MOBI, letöltések Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában IPad, olvas Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában MOBI, olvas Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában DOC, ingyenes Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában AWZ, Download e-könyvet Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában iPad , ingyenes Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában DJVU, Download Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában DVD, olvas Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában TXT, Book Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában letöltések DJVU, Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában letöltések könyvet ingyenes, Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában letöltések könyvet pdf ingyenes, Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában pdf ingyenes, Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában letöltések könyvet epub ingyenes, Hagyomány és modernség Benedetto Croce eszmevilágában ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply