Ha én gazdag lennék…


Bevezetés
"Talán nincs a világon, aki – nyíltan vagy titokban, legalábbis a lelke mélyén – ne vallaná be: szeretne gazdag lenni.
Mit is jelent gazdagnak lenni? Erre a kérdésre a gyermek, az ifjú, kamasz, a felnőtt másként felel. Sőt, más erre a válasz Amerikában vagy Kambodzsában, és eltérő a válasza a ma emberének vagy mondjuk, sok száz, illetve több ezer éve élt ősünknek. Ki gazdag ma Magyarországon? A középiskolás, az egyetemista azt feleli erre: akinek több emeletes ingatlana, többek között Budán hatalmas villája van, alkalmazottakkal, a Loire völgyében kastélya, kimeríthetetlen bankszámlái, 4-5 kocsi, köztük a legújabb luxus Mercedesszel és/vagy terepjáróval stb. A mai magyar „módosságnak" elkerülhetetlen kiegészítője az is, hogy folyamatosan olyan jövedelemre kell szert tenni, ami jóval az átlagon felüli fogyasztást biztosít.
A Pireneusokban élt középkori pásztor szemében a módos gazda a szinte megszámlálhatatlan állatból álló nyáj birtokosa volt, takaros kis házzal, földdel és megfelelő létszámú cselédséggel. Ugyanezen vagyon azonban egy nemes úr számára igencsak szerény lehetőségeket biztosíthatott, hiszen az egy-egy, kisebb vagyont érő ruházaton, fegyverzeten kívül a rangot úri módon kifejező kíséret és katonaság folyamatos biztosítása mellett a vár és hűbéri kötelességek fedezésére a nagybirtok mint jövedelmi forrás elengedhetetlen volt. Ha nem folyt be elegendő pénz az adóból, egy kis rablás, fosztogatás, szabad préda sosem volt idegen a nemesi jövedelemszerző magatartástól. A búzát, barmot elhajtani a falvak szegény népétől fáradságosabb dolog volt, mint a kis helyen elférő arany, sőt gyémánt és más drágakövek összegyűjtése díszes ládikában, melyek egy-egy picinyke darabjáért csodákat lehetett vásárolni. A királyi udvar legféltettebb, legsejtelmesebb titkok övezte területe volt a kincstár."A Könyv Magyarul!


Letöltések Ha én gazdag lennék… ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Ha én gazdag lennék… ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  340
  Cover:
  STITCHED
  Weight:
  510 gr
  ISBN:
  9789634636151
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2003
  Commodity code:
  2117811 / 1048523
  Format:


  TAGS:
  Online Ha én gazdag lennék… ebook, könyvet Ha én gazdag lennék… FB2, Download Ha én gazdag lennék… PDF , Download Ha én gazdag lennék… MOBI, Online Ha én gazdag lennék… könyvet, ingyenes letöltések Ha én gazdag lennék… IPhone, Online könyvet Ha én gazdag lennék… PDF, ingyenes Ha én gazdag lennék… DJVU, ingyenes letöltések Ha én gazdag lennék… TXT, letöltések Ha én gazdag lennék… RTF, Online Ha én gazdag lennék… FB2 , e-könyvet Ha én gazdag lennék… letöltések TXT, ingyenes Ha én gazdag lennék… letöltések könyvet, e-könyvet Ha én gazdag lennék… download MOBI, letöltések Ha én gazdag lennék… IPad, olvas Ha én gazdag lennék… MOBI, olvas Ha én gazdag lennék… DOC, ingyenes Ha én gazdag lennék… AWZ, Download e-könyvet Ha én gazdag lennék… iPad , ingyenes Ha én gazdag lennék… DJVU, Download Ha én gazdag lennék… e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Ha én gazdag lennék… DVD, olvas Ha én gazdag lennék… TXT, Book Ha én gazdag lennék… letöltések DJVU, Ha én gazdag lennék… letöltések könyvet ingyenes, Ha én gazdag lennék… letöltések könyvet pdf ingyenes, Ha én gazdag lennék… pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Ha én gazdag lennék… pdf ingyenes, Ha én gazdag lennék… letöltések könyvet epub ingyenes, Ha én gazdag lennék… ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply