Ha a gyermek cukorbeteg


Egy teljesen egészséges gyermek elkezd kicsit több folyadékot inni és több vizeletet üríteni a szokásosnál. Nemsokára láthátóan fogyni kezd, lassan csak árnyéka önmagának. Fáradt, gyenge, nyűgös. Orvosi vizsgálat, a „biztonság kedvéért”. A diagnózis: cukorbetegség.
Hány és hány család szembesül nap mint nap azzal a ténnyel, hogy gyermekük, „a kicsi” vagy „a nagy”, cukorbeteg, hányan lesik rettegve az orvos arcát, amikor a leletekkel feltűnik a kórteremben, hányan reménykednek könnyek közt, hogy talán tévedés az egész, míg végül mindannyian belenyugszanak a megmásíthatatlanba, és megtanulnak együtt élni a cukorbetegséggel. A diagnózis életre szóló, a kezelés inzulin adása és diéta. Az előírások betartásával azonban az eredmény továbbra is teljes és kiegyensúlyozott élet.
Ebben a könyvben a Torontói Gyermekkórház tapasztalt, képzett szakemberei ismertetik meg az olvasót a cukorbetegség kórélettani hátterével, lefolyásával, várható szövődményeivel és a kezelés egyre jobb lehetőségeivel. A kötet hasznos segítség mindazoknak, akik szeretnének többet megtudni erről a betegségről és arról hogy hogyan lehetséges a cukorbetegséggel együtt is boldogan és aktívan élni.
Az egyes fejezetek a következőket tartalmazzák:
• Mi is tulajdonképpen a cukorbetegség, és hogyan alakul ki?
• Milyen jelekből lehet következtetni a kezelés sikerére vagy sikertelenségére, és mit tehetünk a gyermek egészségének megőrzéséért?
• Hogyan nyerjük el a gyermek kezelésben való együttműködését, és hogyan segítsük őt az önállóvá válás rögös útján?
• Melyek a kezelés alapjai, melyek a legújabb módszerek, lehetőségek, eszközök?
• Melyek a lehetséges szövődmények, és hogyan csökkentsük minimálisra ezek kialakulásának valószínűségét?
Denis Daneman, a Torontói Egyetem gyermekgyógyász professzora és a Torontói Gyermekkórház endokrinológiai osztályának vezetője több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a gyermekkori cukorbetegség gyógyításában. Kollégáival, Marcia Frank
diabétesz-szakápolóval és Kusiel Perlman gyermekgyógyász-endokrinológus egyetemi docenssel együtt évente mintegy száz frissen diagnosztizált, összesen pedig mintegy ezer cukorbeteg gyermek gondozását végzik.A Könyv Magyarul!


Letöltések Ha a gyermek cukorbeteg ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Ha a gyermek cukorbeteg ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  240
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  300 gr
  ISBN:
  9789639329904
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2004
  Commodity code:
  2090116 / 1010899
  Series:


  TAGS:
  Online Ha a gyermek cukorbeteg ebook, könyvet Ha a gyermek cukorbeteg FB2, Download Ha a gyermek cukorbeteg PDF , Download Ha a gyermek cukorbeteg MOBI, Online Ha a gyermek cukorbeteg könyvet, ingyenes letöltések Ha a gyermek cukorbeteg IPhone, Online könyvet Ha a gyermek cukorbeteg PDF, ingyenes Ha a gyermek cukorbeteg DJVU, ingyenes letöltések Ha a gyermek cukorbeteg TXT, letöltések Ha a gyermek cukorbeteg RTF, Online Ha a gyermek cukorbeteg FB2 , e-könyvet Ha a gyermek cukorbeteg letöltések TXT, ingyenes Ha a gyermek cukorbeteg letöltések könyvet, e-könyvet Ha a gyermek cukorbeteg download MOBI, letöltések Ha a gyermek cukorbeteg IPad, olvas Ha a gyermek cukorbeteg MOBI, olvas Ha a gyermek cukorbeteg DOC, ingyenes Ha a gyermek cukorbeteg AWZ, Download e-könyvet Ha a gyermek cukorbeteg iPad , ingyenes Ha a gyermek cukorbeteg DJVU, Download Ha a gyermek cukorbeteg e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Ha a gyermek cukorbeteg DVD, olvas Ha a gyermek cukorbeteg TXT, Book Ha a gyermek cukorbeteg letöltések DJVU, Ha a gyermek cukorbeteg letöltések könyvet ingyenes, Ha a gyermek cukorbeteg letöltések könyvet pdf ingyenes, Ha a gyermek cukorbeteg pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Ha a gyermek cukorbeteg pdf ingyenes, Ha a gyermek cukorbeteg letöltések könyvet epub ingyenes, Ha a gyermek cukorbeteg ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply