Gyilkosság az Orient moziban

Javier Tomeo - Gyilkosság az Orient moziban

Tomeo tizenötödik regénye egyszerűen és tisztán tárja elénk azt a szellemi és lelki folyamatot, melynek során egy nő odáig jut, hogy – anyagi érdek, vagy nyomós indíték nélkül – képes elkövetni egy hátborzongató gyilkosságot.
A mű látszólag realista alkotás – főszereplője egyes szám első személyben, "naturalista" stílusban meséli el az Orient mozi jegyszedőjével való egyhetes kapcsolatát, valójában azonban abszurd-szürrealista hangulatú, különös elbeszélés, amely azzal végződik, amivel egy vérbeli realista regény elkezdődne: gyilkossággal.
Tomeo bravúrosan kezeli a hatvanas években "pusztító" – bár a főszereplő egyszerű szeméyisége folytán időtlen – szlenget, s a vulgaritást megfelelőképpen ellensúlyozza sziporkázó humorral.
"Már világos volt, de ő csak tartotta a zseblámpát az orrom előtt és megkérdezte, vajon szállodának nézem-e a mozit. Azt feleltem, hogy nem nézem szállodának, de odakinn esik és nincs hol töltenem az éjszakát. Őszinte voltam és egyenesen a szemébe néztem. Erre a fickó rám világított. Tetszett neki a látvány, mert egy ideig úgy maradt. Göthös egy alak volt, a bajsza kis májfltra emlékeztetett, s hogy kopaszságát leplezze, a tarkójáról előrefésülte a haját. Mikor már eleget látott a cicimből, az arcomra irányította a fényt és megkérdezte, ki csinálta azt a kék foltot a szemem alá.
– A férjem – válaszoltam.
Valójában az a fickó volt, akivel együtt éltem, ugyanis néha kedve szottyant rá, hogy benyomjon egyet, de csak azért, mert ettől begerjedt.
– Biztos megvolt rá az oka – mondta az ügyelő.
Aztán meglapogatta a bajszát az ujjbegyével, mint valami bélyeget, majd merész pillantást vetett a didimre, elgondolkozott, végül azt mondta, aludjak még egy kicsit, addig jár egy kört a barátaival és majd, ha visszajön, meglátjuk, mit tehetünk.
– Úgy egy órán belül itt leszek – mondta és rám kacsintott."A Könyv Magyarul!


Letöltések Gyilkosság az Orient moziban ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések Gyilkosság az Orient moziban ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  12.5 x 18 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  192
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9799638133846
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1999
  Commodity code:


  TAGS:
  Online Gyilkosság az Orient moziban ebook, könyvet Gyilkosság az Orient moziban FB2, Download Gyilkosság az Orient moziban PDF , Download Gyilkosság az Orient moziban MOBI, Online Gyilkosság az Orient moziban könyvet, ingyenes letöltések Gyilkosság az Orient moziban IPhone, Online könyvet Gyilkosság az Orient moziban PDF, ingyenes Gyilkosság az Orient moziban DJVU, ingyenes letöltések Gyilkosság az Orient moziban TXT, letöltések Gyilkosság az Orient moziban RTF, Online Gyilkosság az Orient moziban FB2 , e-könyvet Gyilkosság az Orient moziban letöltések TXT, ingyenes Gyilkosság az Orient moziban letöltések könyvet, e-könyvet Gyilkosság az Orient moziban download MOBI, letöltések Gyilkosság az Orient moziban IPad, olvas Gyilkosság az Orient moziban MOBI, olvas Gyilkosság az Orient moziban DOC, ingyenes Gyilkosság az Orient moziban AWZ, Download e-könyvet Gyilkosság az Orient moziban iPad , ingyenes Gyilkosság az Orient moziban DJVU, Download Gyilkosság az Orient moziban e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések Gyilkosság az Orient moziban DVD, olvas Gyilkosság az Orient moziban TXT, Book Gyilkosság az Orient moziban letöltések DJVU, Gyilkosság az Orient moziban letöltések könyvet ingyenes, Gyilkosság az Orient moziban letöltések könyvet pdf ingyenes, Gyilkosság az Orient moziban pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet Gyilkosság az Orient moziban pdf ingyenes, Gyilkosság az Orient moziban letöltések könyvet epub ingyenes, Gyilkosság az Orient moziban ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply